Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce tip de lentila aveti nevoie?

in Sanatate

Inainte de a va gandi sa alegeti rame si pelicule pentru lentile, trebuie sa stiti ce fel de ochelari aveti nevoie.

Ochelarii unifocali sunt tipul cel mai simplu, corecteaza myopia sau hipermetropia cu o singura reteta. Lentilele fabricate ale ochelarilor si cele de contact functioneaza identic cu cristalul ochiului: refracta razele de lumina. Daca aveti hipermetropie, lentila convexa, mai groasa in mijloc decat la periferie, asemeni cristalinului ochiului, sporeste puterea de focalizare a ochiului pentru a trage punctual focal pe retina, astfel incat imaginile sa fie din nou clare. Daca aveti miopie, lentilele vor fi concave, mai subtiri in mijloc decat la periferie.

Ochelarii de lectura se recomanda daca aveti prezbitism. Chiar daca aveti nevoie si de o reteta pentru vederea la distanta mare, puteti avea nevoie de o alta pereche de ochelari pe care sa-i purtati cand lucrati la distanta mica.

Ochelarii bifocali permit combinarea a doua retete intr-o singura lentila, pentru persoanele care necesita o corectie pentru uzul regulat si alta pentru lucrul la distanta mica. Partea superioara a lentilei corecteaza vederea la distanta, iar cea inferioara, vederea de aproape, cu o linie de demarcatie clara intre jumatati. Exista si ochelari trifocali, care au trei portiuni, pentru vederea la distanta, intermediara si de aproape.

Ochelarii multifocali functioneaza similar cu cei bifocali, pentru persoanele care necesita mai mult de o corectie, dar asa cum sugereaza denumirea, folosesc o corectie treptata, puterea lentilei trecand usor de la o prescriptie la cealalta fara demarcatie vizibila. Permit vederea clara la orice distanta, desi sa te obisnuiesti cu ei poate cere ceva timp.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate