Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce trebuie sa faci pentru a promova la locul de munca

in Diverse

Problemele multor oameni in ceea ce priveste cariera profesionala tin de faptul ca, desi isi indeplinesc in mod regulat obiectivele, acestia nu promoveaza, iar efectul direct este reprezentat de un venit mai mic decat cel pe care si-l doresc.

Insa nicio companie nu se simte confortabil atunci cand un angajat ramane prea mult timp in aceasta categorie, a performantei medii.

In functie de personalitatea angajatului, dupa 2-3 ani pe aceeasi pozitie, treptat apare un sentiment de frustrare. Drept urmare, interesul pe care-l acorda sarcinilor de serviciu scade, la fel si productivitatea muncii lui.

De multe ori, impasul se rezolva prin plecarea angajatului catre o alta companie care ii ofera un salariu mai mare si oportunitati de dezvoltare. Dar unii angajati, poate si din cauza faptului ca nu reusesc sa-si gaseasca un alt loc de munca, raman in continuare in cadrul actualei companii.

Ce trebuie sa faci, ca angajat?

Ca angajat, daca esti de cativa ani pe aceeasi pozitie, trebuie sa ai o discutie cu superiorii tai pentru a afla care iti sunt perspectivele in cadrul companiei. Cel mai important este sa afli ce trebuie sa faci pentru a promova.

Nu ma refer aici la cazurile binecunoscute de promovari pe alte criterii, diferite de cele profesionale. De multe ori se intampla ca, in cadrul unei evaluari, aspectele negative legate de o persoana sa fie nuantate, iar in momentul in care ii sunt prezentate, acel angajat sa le combata cu diverse contraargumente, deorece are o parere foarte buna despre propria persoana.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, ca angajat, este sa constientizezi care iti sunt lipsurile si care sunt directiile in care trebuie sa te dezvolti.

Asta pentru ca orice om, indiferent de pozitia in cadrul organizatiei, are nevoie de directii de dezvoltare.

Exista si situatia in care, in cadrul companiei respective, nu sunt pozitii disponibile pentru a promova: ori compania este foarte mica sau poate managerii si coordonatorii sunt de foarte mult timp in cadrul companiei si nu se intrevede vreo demisie a lor.

In acest caz, recomandarea este sa va insusiti cunostinte singuri astfel incat sa dobanditi noi abilitati, care pot fi utilizate intr-o alta companie.

Ce trebuie sa faci, in calitate de angajator?

Companiile, pe cat posibil, trebuie sa lucreze la un plan de cariera accesibil fiecarui angajat. Insa obiectivele in cadrul evaluarilor trebuie sa fie exigente, pentru ca vorbim aici de promovari si nu de evaluari standard, foarte bine documentate si, nu in ultimul rand, obiective.

De asemenea, ar putea sa forteze si nota, comunicandu-i angajatului foarte clar daca se afla pe o panta ascendenta sau descendenta si ceea ce asteapta in mod concret de la el pentru a-l promova.

Concluzie

Angajatii ale caror performate sunt medii reprezinta cea mai mare categorie de angajati si ei constituie unul dintre pilonii pe baza caruia se dezvolta o organizatie.

Ideal pentru organizatie ar fi ca ei sa ramana mai mult timp pe aceeasi pozitie si cu acelasi nivel de motivatie, lucru aproape imposibil. Ca atare, compania trebuie sa identificate solutii pentru a pastra un nivel rezonabil in privinta motivatiei acestor angajati.

Marius Sandu
Expense Consulting
www.ReducereCosturi.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate