Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ce vor, de fapt, americanii? Adevaratul scop al SUA în conflictul din Siria.

in Extern

Scopul SUA nu este combaterea ISIS care, în definitiv, este creaţia lor. Adevăratul scop al americanilor este înlăturarea lui Assad și scoaterea rușilor din Mediterana, indiferent cu ce costuri, precizează site-ul Expunere.

Conform aceleiaşi surse, pentru cei de la Washington, câteva milioane de refugiați, sute de mii de civili morți, o țară rasă din temelii sunt un preț neglijabil față de beneficii. Oricum nu plătesc ei: plătesc sirienii. Cum au plătit și libienii, și irakienii, și afganii, și alții, cărora americanii le-au adus „democrația”.

Cei care acum trebuie să primească „refugiați” sunt victime colaterale ale unui partener care își calcă în picioare aliații, cu violența cu care își distruge adversarii. Nu avem obligația legală să primim pe nimeni. Pentru că nu suntem noi vinovați de criza asta. Avem obligația morală și umană, de a ajuta niște oameni aflați într-o situație critică. Și trebuie s-o facem. Nu pentru că ni-i bagă pe gât Merkel sau alții ca ea. Ci pentru că altminteri n-am mai fi oameni.

Solidaritatea nu se impune cu parul, cum vor cei de la Bruxelles. Și nici democrația cu bombardierul și cu hoardele de teroriști, cum face Washingtonul. Occidentul și-a pierdut definitiv autoritatea morală și nu mai poate da nimănui lecții. Asta este o problemă mai mare decât cea a refugiaților sau a cotelor obligatorii.

Obama îndeamnă toate țările UE să primească „cota parte” de refugiați alocată. Interesant. De ce spune Obama asta şi de ce oare nu se oferă să-i ia SUA ? E ca şi cum aş îndemna toţi vecinii mei să adopte copii, dar eu nu adopt niciunul.

În România nu doreşte să vină niciun refugiat. Refugiaţii ne sunt trimişi pe baza cotelor stabilite de CE la Bruxelles!

  1. Refugiaţii nu vor să vină în România. Dacă vor veni, vor fi aduşi cu forţa de UE, pe baza cotelor stabilite de Comisia Europeană.
  2. Sirienii, libienii, irakienii nu au nimic de împărţit cu românii. Sunt chiar prieteni cu România pe baza relaţiilor stabilite de pe vremea lui Ceauşescu.
  3. Dacă jihadiştii atacă SUA, dacă refugiaţii invadează Germania, Franţa, Olanda, Austria etc., asta nu e problema noastră. Acestea sunt ţările care au distrus statele arabe din care provin refugiaţii şi sunt totodată statele care au distrus, dezbinat şi exploatat România după 1990.

Citeşte întregul articol AICI.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate