Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cea mai iubită femeie de pe Pământ. Înecată în Sena și model pentru păpuși

in Articole

Cea mai iubită femeie de pe Pământ a fost declarată o tânără de aproximativ 16 ani, găsită moartă în inima Parisului, pe râul Sena în anii 1800. Identitatea ei nu a fost niciodată deslușită și în lipsa semnelor de violență de pe corp, autoritățile franceze au închis cazul ca fiind un suicid. Un medic de la morgă i-a privit chipul inert al fetei și observându-i frumusețea rară și blândețea, ba mai mult schița un zâmbet misterios, doctorul a decis să facă o mască după chipul tinerei. L'inconnue_de_la_Seine_(masque_mortuaire)Ajunsă în mâinile unui artist, masca de o frumusețe rară, a fost multiplicată, transformându-se în cel mai straniu accesoriu de modă al femeilor din Paris și nu numai.

Romancierul francez, Albert Camus a asemănat zâmbetul straniu al chipului frumos cu cel al celebrei Monalisa, ceea ce a dat naștere multor speculații. Mai mulți scriitori s-au inspirat în povestea tinerei înecate în Sena. Mantia impenetrabilă de mister, care învăluia fenomenul, a făcut ca fiecare autor își imagineze diferite scenarii, fără a se cunoaște vreodată purul adevăr. Nuvelistul Richard Le Gallienne în „The Worshipper of the Image”, atribuie măștii puterea de a înnebuni un bărbat, care îndrăgostit de ea își aduce copilul și soția în pragul morții. Scriitorul german, Reinhold Conrad Muschler în cartea sa „Necunoscuta”, dă măștii un nume și o poveste aparte, care mai târziu devine temă cinematografică. Autorul își imaginează o tânără îndrăgostită de un diplomat britanic, care decide să se sinucidă aruncându-se în Sena, după ce acesta o părăsește pentru o altă femeie.

Masca a ajuns atât de celebră în Europa, încât criticul englez, Al Alvarez a făcut una dintre cele mai îndrăznețe afirmații: „Necunoscuta a devenit un ideal erotic al epocii, așa cum Bardot a fost în anii 50.”
Medicul austriac, Peter Safar inițiază primele metode de prim-ajutor pentru resuscitare, printre care și respirația gură la gură, și folosește chipul necunoscutei din Sena pentru a fabrica păpușile de exercițiu. Dincolo de inovația medicală pentru acele timpuri, succesul doctorului s-a datorat
modelului folosit. muneca resNecunoscuta din Sena a devenit cea mai iubită și cea mai sărutată femeie din lume.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate