Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cea mai mare companie de construcții rutiere din Olanda va începe primul proiect din lume de creare a autostrăzilor din plastic FOTO

in Extern

Comparativ cu cele obișnuite, aceste șosele vor fi cu mult mai durabile, vor fi mai puțin expuse eroziunilor și altor deteriorări și, de asemenea, vor fi mai ieftine. În plus, noile autostrăzi vor contribui la purificarea oceanului planetar.

„KWS Infra”, cea mai mare companie de construcții rutiere din Olanda și specialiștii firmei „VolkerWessels” vor începe în curând primul proiect din lume de creare a autostrăzilor din plastic., cea mai mare companie de construcții rutiere din Olanda și specialiștii firmei „VolkerWessels” vor începe în curând primul proiect din lume de creare a autostrăzilor din plastic. Drumurile din materiale sintetice reciclate vor apărea inițial în Rotterdam. Autoritățile orașului au acceptat deja acest proiect. În prezent autorii lui caută parteneri pentru efectuarea lucrărilor.

doroga-plastic-180715-2

Întemeietorii proiectului afirmă că drumurile „veșnice” nu vor avea multe dintre neajunsurile învelișului tradițional. Ele vor deveni mai rezistente la abraziune și schimbările de temperatură — chiar și decât cel mai modern asfalt. Este important și faptul că noile autostrăzi vor contribui la curățarea oceanului planetar de marile cantități de gunoi adunate în el. De fapt, plasticul pentru construcția drumurilor va fi prelucrat anume din deșeurile pescuite de acolo.

doroga-plastic-180715-2-730x400

Montarea șoselelor din plastic va dura câteva săptămâni, spre deosebire de tehnologia tradițională, în cadrul căreia lucrările durează câteva luni. Aceste construcții ușoare și sigure vor fi așezate deasupra nisipului uniformizat.

doroga-plastic-180715-3

Este interesant și faptul că de-a lungul acestor drumuri nu va fi necesară săparea șanțurilor speciale pentru instalarea comunicațiilor. Respectiv, acest aspect va permite atât economisirea timpului, cât și a banilor. Plăcile de plastic sunt goale pe interior. A fost deja prevăzută posibilitatea utilizării acestor spații pentru instalarea diferitor cabluri și chiar a apeductelor.

doroga-plastic-180715-4

Pe pagina oficială de Facebook a companiei s-a confirmat că noul tip de pavaj nu va fi predispus formării șanțurilor și gropilor. El va putea suporta diapazonul termic dintre -40 și +80 grade Celsius, va fi rezistent la reactanții chimici și nu va avea nevoie aproape deloc de întreținere.

doroga-plastic-180715-5

Sursa: perfectmedia.tv

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate