Cea mai nouă lege privind internetul. România ar putea fi prima țară din lume cu o astfel de lege

in Evenimente/Stiri online

Toate localurile, zonele turistice și instituțiile publice din România sunt obligate să ofere acces gratuit la internet prin Wi-Fi. Așa sună un proiect depus la Parlament, care dorește ca România să devină prima țară din lume care adoptă o astfel de lege.
“…deasemenea în spatiile deschise publicului cu aglomerare urbană și interes turistic. Aceasta lege se referă și la operatorii economici din zona de restaurante, hoteluri ,terase, baruri. Sper ca România să fie prima țară din lume care să facă acest pas.”, a declarat Mihai Sturzu, deputat neafiliat.

Potrivit proiectului, viteza minima de acces trebuie sa fie de 50 de Mb/s, adică suficientă pentru a descarca o o fotografie cu rapiditate, sau afișarea a un milion de rezultate într-o secundă, atunci când se caută informații pe internet.
Metoda este deja una folosită de patronii de localuri, ca instrument de atragere de clientelă, iar dacă legea va fi adoptată atât BNR, Fiscul sau băncile vor trebui să ofere servicii de internet gratuit trecătorilor. Proiectul nu menționează și sisteme de securitate pentru protejarea datelor instituțiilor, în caz de atac cibernetic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.