Cea mai ușoară rețetă pentru un TIRAMISU RAPID și DELICIOS. Nu poți să-i reziști!

in Dulciuri/Retete

Cine rezistă în fața unei porții de Tiramisu? Până și orașele Italiei, mama lui, dispută pe marginea originii acestei prăjituri delicioase. Ne place, dar nu întotdeauna are același gust, mai ales după ce rețeta originală a fost refăcută și completată de mii de oameni. Iată o rețetă de Tiramisu rapid, care îți garantează gustul autohton.

INGREDIENTE (6-8 porții)
*8 ouă
*200 grame zahăr
*4 plicuri frișcă praf
*un pachet mare pișcoturi
*cafea gata preparată, fără zahăr
*2 cutii brânză mascarpone
*coniac sau esență rom, cacao

PAȘII DE URMAT
1-Se separă gălbenușurile de albușuri
2-Se bat albușurile spumă după care se adaugă frișca praf și se continuă mixarea la viteză mare până ce amestecul devine ca o cremă tare. Se pune la frigider.
3-Se bat gălbenușurile spumă și se adaugă zahărul treptat, mărind și viteza de mixare. Se adaugă cele două cutii de mascarpone și se mixează până ce amestecul devine omogen, ca o cremă.
4-Cele două compoziții se amestecă și se mai mixează câteva minute, după care se pune la frigider. Între timp se pregătesc pișcoturile.
5-Cafeaua trebuie să fie caldă, și după preferințe se adaugă în ea coniac sau esență de rom. Fiecare pișcot este înmuiat 2 secunde în cafea și se asează în formă înaltă (recomand cu cerc detașabil). Se așează un strat de pișcoturi după care se pune crema deja preparată, din abundență. Din nou se așează un strat de pișcoturi înmuiate și apoi restul de cremă. La final de presară praf de cacao din abundență.
6- Se ține la frigider minim 12 ore. POFTĂ BUNĂ!

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.