Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ceaiul cu puternice efecte diuretice minunat pentru persoanele supraponderale

in Sanatate

Porumbul este o cereala venita la noi in Europa dupa ce Columb a descoperit America, a devenit si aliment important, in unele tari din sud-estul Europei, mai important decat graul, dar este si in parte folosita pentru proprietatile sale terapeutice.

Denumirea latina este Zea mays. Este interesant ca in germana se numeste “mais”, denumire ce vine din limba indienilor din Haiti si care inseamna “Materia vietii”. Intr-adevar porumbul era deja “perfectionat” cand Columb a ajuns in America. Porumbul era cultivat acolo de vechii indieni de peste 6000 de ani. Daca noi in Europa cunoastem de fapt doua feluri de porumb: cel obisnuit sic el pentru floricele, in statele din America de Nord si de Sud, exista specii de porumb in culorile alb, galben, mov, negru, brun-roscat chiar stiuleti in doua culori. In dialectele indienilor din diferitee zone ale Americii, notiunea de porumb inseamna “mama noastra”, “viata noastra”, “ea care ne tine”, “femeia batrana”, “ceea ce nu moare nicioadata” etc. americanii spun porumbului “corn”, dar cuvantul este de origine germana (Korn), ceea ce inseamna cereale cultivate si folosite pentru prepararea exclusiva a painii (Korn inseamna cand grau, cand ovaz, cand secara). Cand colonistii europeni au venit in America, au vazut ca aici hrana de baza o constituia porumbul si asa i-au dat denumirea “corn”. Asa o folosesc americanii si atazi, drept confirmare sunt cutiile cu fulgi de porumb, “Cornflakes”. Porumbul macinat folosit la prepararea hranei este un adevarat izvor de sanatate. Fie ca mancarea se numeste la noi mamaliga, la italieni, “polenta” sau in Africa de rasarit “ugali”, este vorba de o mancare sanatoasa, usor digerabila, acceptata de la copii pana la batrani.

Porumbul poarta zonal si o serie de alte denumiri: de la cucuruz (in Ardeal), la papusoi (in Moldova) sau malai, granisor, papuse, penche, tenchiu.

In scopuri medicinale, de la porumb cel mai des folosita este “matasea de porumb” (“mustatile”). Aceste stigmate filiforme atarna in timpul infloririi porumbului. Porumbul infloreste din iunie pana in august. Este bine sa se tae aceasta matase de porumb inaintea polenizarii, ea trebuie uscata bine la umbra. Matasea de porumb contine acid fosforic, clorofila si alte substante active. Ea se foloseste sub forma de ceai in urmatoarele afectiuni si boli: calculi renali (piatra la rinichi), piatra la vezica urinara. Datorita efectului diuretic este bine sa fie folosit de persoanele supraponderale. De asemenea, este util in tratamentul reumatismului, gutei, artritei, nefritei, in rahitism, dureri de spate, boli ale sangelui, hipertensiune arteriala. In mod obisnuit se beau 2-3 cani din ceaiul de matase de porumb.

Mod de folosire:

Ceai (infuzie) – o lingurita varfuita cu matase de porumb se pune la 250 ml apa clocotita, se lasa un minut, apoi se strecoara. Se beau zilnic trei cani de ceai.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Sanatate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web