Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ceaiul de fructe scad riscul la cancer pulmonar

in Sanatate

116

Robin W. Sinwell, cercetător în oncobiologie (biologia cancerului) a observat, ocazional, că 70% din celulele canceroase din ţesutul pulmonar se autodistrug în prezenţa aburilor calzi, în urma ceaiurilor fierbinţi. Biologul dr. R.W.S. a observat că cei mai mulţi britanici (70%) care nu au renunţat la tradiţia variatelor ceaiuri din fructe, au cel mai scăzut risc de malignizare (cancerizare) a ţesuturilor bronhice şi pulmonare. Este cunoscut faptul că vaporii calzi care conţin unii alcaloizi (substanţe produse de plante) pot sista răspândirea cancerului. Dr. R.W.S. de la London University, a demonstrat însă existenţa unei legături între mirosul de plante şi acţiunea căldurii aburilor ajunşi în plămâni.

Echipa de cercetare condusă de R.W.S a demonstrat practic faptul că prezenţa mirosului de fructe stimulează activitatea nuro-endocrină (hormonală) care controlează fabricarea de leucocite din măduva osoasă roşie şi în special pentru anumite forme de limfocite, producătoare de interferon (bombele ucigaşe pentru celulele canceroase).

Antropologii biochimişti au dovedit că englezii „de modă veche” care-şi beau ceaiul de plante ori de fructe extrem de fierbinte au un risc la cancer mai scăzut de 28 de ori decât cei care au renunţat la această tradiţie. Studiul de antropologie biochimică extins asupra altor mari consumatori „înrăiţi” de ceaiuri ca ruşii, cazacii şi indienii din Ceylon, a confirmat statistic rezultatele cercetătorilor londonezi. Astfel în St. Petersburg şi Moscova, au constatat că riscul de cancer este extrem de scăzut la cei care consumă ceaiuri de fructe fierbinţi, în comparaţie cu ruşii care au renunţat la această tradiţie.

O altă dovadă în acest sens este recenta descoperire a olandezului Wallen Van Laansenn, care a constatat în toate comunităţile tribale din Malayesia şi Filipine consumul de „licori de plante” numite de noi ceaiuri îi fac pe localnici imuni la cancer. A descoperit că incidenţa apariţiei cancerului la băştinaşi care consumă „supe de plante” fierbinţi este de 200 de ori mai scăzut decât la populaţiile tribale care se hrănesc exclusiv carnal, cu proteine.

Rezultatele recente obţinute de către cercetătorii Secţiei Medicale a Academiei Române privind riscul la cancer pulmonar sunt în concordanţă cu descoperirile britanicilor.

După ultimele date, 65% dintre consumatorii zilnici de ceaiuri fierbinţi, înainte de micul dejun, au o incidenţă de apariţie a cancerului pulmonar mai mică de 0,01%, în prima tinereţe şi de 0,08% la a doua tinereţe (45-60 ani).

Colectivul de cercetare „Biopsihologia 2000 „ Bucureşti a descoperit că numai anumute gusturi şi mirosuri au efect rezigorant asupra controlului nervos al glandelor responsabile de producţie rapidă a interferonilor şi interleuchinelor „anti-cancer”. Biologii Daniela Cucu şi Daniela Talagă au descoperit spre exemplu că mirosul de mentă şi de măr crud al ceaiurilor, au un real efect de blocare indirectă a diviziunii aberante a celulelor canceroase, prin creşterea activităţii unor zone din scoarţa cerebrală, numite în limbajul ştiinţific vechi „paleocortex”.

Pe baza cercetărilor efectuate de dr Daniela Cucu şi Daniela Talagă, Emma Hillmans, a iniţiat un program de cercetare de onco-biologie, la Universitatea din Londra, sponsorizat cu 12 milioane de lire sterline, aprobat a fi extras din fondul regalităţii (de însăşi Regina Elisabeta).

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate