Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ceaiul de tei. E bun dacă ştii cum să-l bei!

in Articole/Bauturi/Diverse/Sanatate/Secretele bucatariei

  Ceaiul de tei este unul din cele mai cunoscute şi la îndemână ceaiuri de la noi. Capacităţile terapeutice ale teiului sunt cunoscute şi folosite încă din vechime. Ceaiul de tei are efect calmant, este emolient, deci combate starea de uscăciune a mucoaselor, are efect sedativ, expectorant si sudorific.


   Ceaiul de tei este recomandat în cazul răcelilor, gripelor însoţitw de febră, guturaiului, bronşitei acutw, în stările de agitaţie şi anxietate. El mai combate insomnia, tratează tulburările digestive uşoare atunci când este în combinaţie cu muşeţelul şi menta. Poţi bea, liniştit, câte dou sau trei căni de ceai pe zi.

   Însă, pentru a beneficia de efecte curative maxime, indiferent cum il consumăm, trebuie să ştim cum preparăm ceaiul de tei.

   De regulă, pentru prepararea ceaiului, se foloseşte floarea bine uscată şi mărunţita. Niciodată floarea nu se fierbe.

Se clocoteşte apa şi se toarnă peste floarea de tei, pusă în alt vas. Floarea de tei, (o lingurită sau un plic pentru o ceaşcă de apă clocotită), se lasă la infuzat cel mult trei, patru minute, atât cât lichidul să capete o culoare gălbui-ruginie, după care se filtrează imediat.

   Când lichidul are culoarea roşu-maroniu intens, acel ceai NU SE MAI BEA, deoarece a devenit toxic şi face rău organismului.

   De aici, de la faptul că multă lume nu ştie cum să prepare ceaiul, s-a tras concluzia eronată cum că teiul nu ar fi un bun remediu.

Ceaiul de tei, preparat cum trebuie, ajută la vindecarea răcelii şi gripei, calmează tusea, măreşte diureza şi secreţia biliară, combate tulburările digestive şi scade tensiunea arterială. Este recomandat în durerile de cap, spasmele abdominale şi febra musculară. Datorită efectelor sedative ale florii de tei, ceaiul este recomandat în insomnie, stări de nervozitate şi suprasolicitare intelectuală.

   În cazurile de răguşeala şi dureri în gât, gingivită ori inflamaţii ale mucoasei bucale, ceaiul de tei se bea doar cald, nu fierbinte, (cum face multă lume, greşit), deoarece irită şi mai mult zona deja bolnavă şi întârzie vindecarea.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate