Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cel mai bătrân liberal, decorat de Iohannis la împlinirea a 100 de ani

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   Președintele Romîniei, Klaus Iohannis, l-a decorat pe Mircea Ionescu-Quintus, președintele de onoare al Partidului Naţional Liberal, cu Ordinul Național Steaua României, cu ocazia aniversării a 100 de ani de viaţă.

   „Este o onoare să decorez astăzi o persoană care îşi poartă cu atâta nobleţe vârsta de 100 de ani”, a spus preşedintele, subliniind că este bucuros să fie „alături de cineva care reprezintă personificarea unui secol de istorie şi a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului şi ale democraţiei„.

   Iohannis a mai spus, cu această ocazie, că Mircea Ionescu Quintus este „unul dintre cei căruia i se datorează revigorarea unei doctrine democratice în anii ‘90. Mai mult, aţi contribuit la dezvoltarea unei culturi a dialogului într-o perioadă când societatea civilă abia începuse timid să pulseze” şi că întreaga viaţă a sa a fost identificată cu liberalismul şi că liberalismul de după 1990 se identifică cu persoana sa.

Dar, mai mult decât atât, sunteţi un reper prin implicarea în resuscitarea unei culturi a democraţiei, a civismului şi a integrităţii actului politic. Aceste elemente sunt, de fapt, fundamentul ideologic pe care s-a clădit România modernă şi ar trebui să constituie pentru toţi actorii politici un vector în actul decizional. De aceea, vă felicit pentru toate realizările dumneavoastră şi permiteţi-mi să vă urez încă o dată La mulţi ani!”, a concluzionat Klaus Iohannis (foto: presidency.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate