Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cel mai bătrân liberal, decorat de Iohannis la împlinirea a 100 de ani

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   Președintele Romîniei, Klaus Iohannis, l-a decorat pe Mircea Ionescu-Quintus, președintele de onoare al Partidului Naţional Liberal, cu Ordinul Național Steaua României, cu ocazia aniversării a 100 de ani de viaţă.

   „Este o onoare să decorez astăzi o persoană care îşi poartă cu atâta nobleţe vârsta de 100 de ani”, a spus preşedintele, subliniind că este bucuros să fie „alături de cineva care reprezintă personificarea unui secol de istorie şi a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului şi ale democraţiei„.

   Iohannis a mai spus, cu această ocazie, că Mircea Ionescu Quintus este „unul dintre cei căruia i se datorează revigorarea unei doctrine democratice în anii ‘90. Mai mult, aţi contribuit la dezvoltarea unei culturi a dialogului într-o perioadă când societatea civilă abia începuse timid să pulseze” şi că întreaga viaţă a sa a fost identificată cu liberalismul şi că liberalismul de după 1990 se identifică cu persoana sa.

Dar, mai mult decât atât, sunteţi un reper prin implicarea în resuscitarea unei culturi a democraţiei, a civismului şi a integrităţii actului politic. Aceste elemente sunt, de fapt, fundamentul ideologic pe care s-a clădit România modernă şi ar trebui să constituie pentru toţi actorii politici un vector în actul decizional. De aceea, vă felicit pentru toate realizările dumneavoastră şi permiteţi-mi să vă urez încă o dată La mulţi ani!”, a concluzionat Klaus Iohannis (foto: presidency.ro)

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web