Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cel mai fericit oraș din lume. Locul unde bogația, stabilitatea și armonia între cetățenii de toate rasele sunt la ele acasă

in Articole

Capitala sud-coreeană Seul este cel mai fericit oras din lume, pentru că este bogat, sănătos, relativ lipsit de infracţionalitate şi are grijă de cetăţenii săi, scrie portalul Business Insider.Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de compania de proiectare şi consultanţă Arcadis, care evaluează si apoi poziţionează 100 de mari orase din lume, în funcţie de câţiva indici.

Aceşti indici sunt Inegalitatea veniturilor, criminalitatea, educaţia, echilibrul între viaţa profesională/timp liber, sănătate şi suportabilitate.

Arcadis a constatat că eforturile guvernului coreean în privinţa excelentelor condiţii de sănătate şi educaţie au ajutat la propulsarea Seulului pe poziţia numărul 1 în clasament.
„Programul guvernului include, de asemenea, politici de planificare urbană pentru a consolida identitatea oraşului, competitivitatea la nivel mondial, direcţia de dezvoltare şi inovare în mediul de viaţă al cetăţenilor”, spune Arcadis în raport.

„139 de proiecte în 13 districte intenţionează să transforme metropola într-un „oraş sigur, cald, de vis, care respiră”. Liderii din Seul au luat măsuri serioase pentru sustenabilitatea oraşului, cu proiecte de sistematizare urbană. Zone care anterior poluau oraşul au fost transformate într-un spaţiu de recreere publică în inima metropolei.
„Restaurarea nu numai că a stimulat dezvoltarea economică, dar s-a creat de asemenea o protecţie împotriva inundaţiilor foarte necesară pentru zona centrală a oraşului, stimulând sustenabilitatea economică, socială şi de mediu.”seul2

În 2013, oficialii guvernamentali au lansat Planul 2030 Seul, care are ca scop promovarea urmatoarelor deziderate: „Un oraş concentrat pe populaţie, fără discriminare.”/ „Un oraş global dinamic, cu o piaţă puternică de locuri de muncă.”/ „Un oraş cu o cultură şi istorie vibrantă.”/ „Un oraş plin de viaţă în condiţii de siguranţă.”/ „Un oraş cu stabilitate locativă, în care transportul să se desfăşoare uşor , un oraş orientat spre comunitate.”

Arcadis subliniază faptul că situaţia în care s-a ajuns reprezintă practic plata dividendelor pentru un oraş a cărui „restaurare” a „stimulat dezvoltarea economică.” Atenţia sporită la egalitatea echilibrul veniturilor cetăţenilor, la condiţiile în care aceştia trăiesc şi la infrastructură nu doar ţine doar populaţia fericită, ci asigură mai multă competitivitate.

În acelaşi raport, capitala Marii Britanii se află pe locul al cincilea în lista oraşelor bogate şi sănătoase punct de vedere economic, dar se află pe poziţia 37 în ce priveşte indexul privind populaţia. Acest lucru se întâmplă din cauza inegalităţii sociale grave, a criminalităţii, a lipsei de locuinţe şi a altor probleme majore care anterioare referendumul privind ieşirea din UE, de pe 23 iunie.

Arcadis avertizează că acest lucru va ameninţa capacitatea Londrei de a rămâne competitivă în viitor, faţă de alte centre financiare uriaşe de pe glob.

sursa: capital.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate