Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cel mai mare clopot al Catedralei Mântuirii Neamului are pe el chipul Patriarhului Daniel

in Articole/Constructii/Religie

Cel mai mare clopot dintre cele șase care vor bate în Catedrala Mântuirii Neamului a fost turnat în Austria la Innsbruck și cântărește 25 de tone. Clopotul are un diametru de 3,35 metri și a fost turnat dintr-un aliaj de bronz format din 78% cupru electrolitic cu o puritate de 99,99% și din 22% staniu electrolitic de aceeași puritate. O echipă formată din 25 de experți din Europa a muncit la realizarea lui. Procesul de răcire al clopotului a durat trei săptămâni.
Clopotul a fost verificat, acordat, testat și urmează ca pe 15 mai 2017 să ajungă în România.
Sunetul unic al clopotului va fi auzit la mulți kilometri depărtare. Calitatea materialului folosit, bronz de o puritate aproape de 100% și dimensiunea foarte mare face ca acest clopot să sune puternic, profund, grav și să fie auzit pe o distanță mare .
În total, cele 6 clopote vor costa 550.000 de euro iar acest clopot, care are în relief pe el chipul Patriarhului Daniel, a costat 425.000 de euro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate