Cel mai mare proiect ingineresc, de la piramide incoace, construit intr-o tara UE

in Extern/Turism

Este un proiect gigantic, iar constructia lui va costa una dintre tarile Uniunii Europene nu mai putin de 58 de miliarde de euro.

Proiectul se numeste Thames Hub si contine, pe langa cel mai mare aeroport pe care il va avea Europa, mai multe statii de cale ferata cu noduri feroviare pentru trenurile de mare viteaza, un terminal care va lega Europa de Marea Britanie prin Canalul Manecii, precum si un depozit de marfuri urias si un port.

dezeen_Thames-Hub-by-Foster-and-Partners2

Cei care l-au proiectat l-au imaginat ca pe ceva care sa uneasca toate caile de comunicatie intr-un singur punct, sa fie – asa cum ii  este si numele – un “hub” cu linii de cale ferata si metrou multi-stratificate, cu autostrazi de mare viteza, care sa treaca apoi prin Channel Tunnel.

Va include de asemenea si un nou baraj pe fluviul Tamisa si o noua indiguire, care va proteja malurile de inundatii si care va mari suprafata disponibila pentru constructie.

f-and-s-5

Designerul acestui proiect grandios este companiaFoster and Partners, in cooperare cu autoritatile britanice. Prezentarea sa aduce mai degraba a megalomanie, decat a utilitate, proiectantul caracterizand toata aceasta constructie prin faptul ca Regatul Unit al Marii Britanii trebuie “sa-si recapete viziunile si curajul politic mostenit de la bravii conducatori din secolul al XIX-lea“.

img2_5

Constructia ar trebui sa nu dureze mai mult de 4-5 ani, fix cat a durat un alt proiect al firmei respective, realizat de curand in Hong Kong, unde s-a ridicat de la zero un aeroport si chiar s-a facut si o insula artificiala, langa el.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.