Cel mai mare târg apicol al primăverii: Afla ce pret a avut mierea

in Articole

Târgul Național al Mierii – ediția de primăvară și-a deschis porțile vineri, 20 martie, la București, și se bucură de un public numeros, atras de produsele apicole comercializate direct de către stupari.

Dimensiunea ediției de primăvară a evenimentului apicol organizat de Asociația Crescătorilor de Albine (ACA) pe platforma din Băneasa este similară cu cea din toamnă, adică în jur de 100 de standuri în care se comercializează miere și echipamente apicole.

Stuparii prezenți la târg spun că au venit cu ultimele borcane din mierea culeasă anul trecut, un an mai slab ca și producția, dar cu o calitate deosebită a mierii. Prețurile la miere în 2015 nu sunt cu mult mai mari decât cele de la finele anului trecut, însă se remarcă câțiva lei în plus la varietățile deosbite, precum mierea de mană, mierea de coriandru, mierea de mentă sau mierea de baltă, care au mare căutare și ”lipici” la clienți.

Agrointeligența a luat la pas Târgul Național al Mierii din Capitală și vă spune care sunt prețurile practicate de apicultori (am discutat DOAR cu stupari prezenți la eveniment, nu cu mari distribuitori sau intermediari). Vorbim despre prețuri medii care pot varia cu câțiva lei în plus sau în minus, în funcție de cantitatea cumpărată și de negocierea directă cu producătorul de miere.

Miere polifloră – 25 lei/kg
Miere de tei – 35 de lei/kg
Miere de salcâm – 45 de lei/kg
Miere de mai – 35 lei/kg
Miere de coriandru – 35 lei/kg
Miere de floarea-soarelui – 30 lei/kg
Miere de rapiță – 35 lei/kg
Ceară – 50 lei/kg
Păstură – 60 de lei/kg
Propolis – 10 lei/10 gr

Apicultorii spun că prețurile vor rămâne neschimbate în următoarele luni, abia de la începutul verii putând apărea modificări.

”O să ne ne dăm seama cum merge producția – deci și piața națională de miere, abia de la începutul lunii iunie, după ce înflorește salcâmul în toată țara. Prima dată , de la jumătatea lui mai înflorește în partea de sud a țării, după care, la 1 iunie, și în restul țării”, ne-a declarat Florentin Stavarache, apicultor venit la târgul apicol din Capitală cu mierea pe care o produce în comuna Alexandru Ioan Cuza din județul Iași.

Târgul Național al Mierii – ediția de primăvară este deschis până duminică, 22 martie, la orele serii. Tot în acest sfârșit de săptămână se desfășoară târguri apicole și în Tărgu-Jiu și Făget.

sursa: agrointel.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*