Cel mai mic preț la GPL din țară 2,35 lei litru. Afla unde de unde poti cumpara

in Evenimente

La noi în ţară cel mai ieftin carburant de pe piaţă a rămas în continuare GPL. Cel mai mic preţ din ţară la acest moment nu se află, aşa cum era de aşteptat, în marile oraşe şi nici măcar într-un municipiu sau orăşel. 

pret-GPL-Auto-681x511

In localitatea Smeeni din județul Buzău preţul GPL a ajuns la un minim istoric în ultimii 5 ani  – de 3 zile pretul  afișat este de 23,5 lei/l.

Momentan nimeni din ţară nu a reuşit să egaleze acest preţ de aceea, dacă aveţi drum spre litoral în această vară, treceţi prin această localitate, aflată pe Drumul Naţional 2C, către Slobozia, la 20 de km de municipiul Buzău şi veţi alimenta cu cel mai scăzut preţ de carburant din România.  

Preţul carburanţilor a scăzut în ultima perioadă Gazul Petrolier Lichefiat fiind cel mai ieftin carburant auto care există pe piața romanească.

Pentru ca GPL-ul (gazul petrolier lichefiat) este un produs petrolier obtinut in urma procesului de rafinare a benzinei si motorinei, pretul sau este strict legat de pretul acestora, mentinandu-se de-a lungul anilor la un nivel mult mai scazut, reprezentand jumatate din pretul benzinei.

Pentru a calcula economia care se poate obtine in timp prin folosirea GPL-ului drept combustibil alternativ ar trebui sa analizam diferenta de pret dintre GPL si benzina.

GPL-ul a devenit principalul combustibil alternativ in Europa datorita dezvoltarii infrastructurii statiilor auto GPL, care sunt in acest moment peste 27.000, raspandite in toata Europa, dar si datorita tehnologiilor de montaj dezvoltate de catre producatori regionali precum AGR Autogas Group care au militat cu insistenta pentru globalizarea acestui domeniu.

Pentru ca este un combustibil ecologic se prevad mari investitii la nivel european pentru obtinerea GPL-ului si prin alte metode, din materii prime regenerabile.

Gazul Petrolier Lichefiat este un combustibil sigur: instalația se monteaza pe autoturism în condiții de maximă siguranță și este prevăzută cu un rezervor realizat dintr-un oțel special, cu o grosime de 3,5 mm, tratat chimic pentru a evita fisurile în caz de accident și de 20 de ori mai rezistent la străpungeri față de rezervoarele de benzină.GPL ieftin 2015

GPL este un combustibil ecologic: emite semnificativ mai putine noxe decat alți carburanți auto datorită lipsei plumbului și sulfului din componență. Gazele rezultate în urma arderii conțin doar dioxid de carbon și vapori de apă. De asemenea, nu este toxic pentru sol și acvifere în cazul unor scurgeri accidentale. GPL produce mai puțini poluanți decât motorina, petrolul, lemnul sau carbunele și reduce emisia de “carbon negru”, care e al doilea cel mai important factor contributor la încălzirea globală.

CITESTE MAI MULT AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*