Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cel mai poetic sat din Romania! Ce pretenţii au localnicii care s-au pricopsit cu Merţane «Să ne repare drumu’, că-mi rup Merțu’!»

in Articole

Edilul unei comune din Iaşi şi-a pus în cap toată comunitatea de romi! Oamenii se plâng că nu au canalizare, apă, gaz şi îşi rup limuzinele în uliţele neasfaltate!

09_foto_3_01_97ddee5bf8

Toată comunitatea de romi din Zanea, Iaşi, e în fierbere de câteva zile, iar oamenii supăraţi au ieşit pe uliţe să îşi strige nemulţumirile. Pirandele se plâng că trăiesc ca în Evul Mediu – canalizare nu au, apă în casă să spele puradeii, nici atât şi nici nu se pune problema de gaze. De departe însă, cea mai mare amărăciune pare a fi drumul scrie libertatea.ro

“Domnul primar nu vrea să facă nimic, ne-am dus să ne repare drumu’, că-mi rup Merţu’, dar nu a vrut. Abia am cumpărat maşina, am dat 20.000 de euro pe ea şi acum s-a stricat prin gropile astea”, se plânge Aurica Stănescu şi ne explică supărată că acum are de schimbat suspensiile, bucşele şi i-a mai sărit şi vopseaua din cauza unui bolovan!

09_foto_1_01_b6989b01d0

Palatele au distrus uliţele

Lângă ea, un bărbat oftează de parcă îl doare sufletul şi ne explică faptul că pentru orice bărbat din comunitatea de romi maşina este foarte importantă şi trebuie să fie prezentabilă. Tocmai de aceea, fiecare bolovan care sare de pe uliţă în tabla maşinii e ca o sabie în inima şoferului. “Plătim asigurări, rovinieta, dar degeaba! Am investit 10.000 de lei în maşină, iar după câteva zile mi s-a rupt spoilerul şi am mai dat 2.500 de lei”, se plânge proprietarul.

De cealaltă parte, edilul comunei susţine că singurii vinovaţi pentru această situaţie sunt chiar ce cei care se plâng! “În proporţie de 70%, drumurile din satul Zanea sunt asfaltate, însă există unele care sunt prea înguste, sunt nişte uliţe pe care putem doar să le pietruim. Oricum, proprietarii din zonă nu respectă nici un fel de reguli de urbanism, aşa că s-a ajuns ca terenul să nu mai poată suporta greutatea, iar acum se surpă”, a declarat primarul Cătălin Lupu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate