Cel mai scurt nume de localitate din lume: In Romania care este cel mai scurt?

in Turism

În nordul Europei există localitatea cea mai scurta denumire. La polul opus este o așezare din Thailanda.

cea-mai-scurta-denumire-de-localitate-640x480

Cea mai scurtă denumire a unei localități are doar prima literă a alfabetului „A”.Această localitatea este  situată între Suedia și Norvegia. In limbile celor două țări „A” înseamnă „râu”. Indicatorul este des furat tocmai datorită recordului pe care îl deține.

Cel mai lung nume de localitate este în Thailanda„Krung thep maha nakorn amorn ratana kosinmahintar ayutthay amaha dilok phop noppa ratrajathani burirom udom rajaniwesmahasat harn amorn phimarn avatarn sathit sakkattiya visanukamprasit”.  Are 163 de litere.  Denumirea este tradusă astfel „Pământ al îngerilor, marele oraș al nemuriri,al pietrei divine, marele pământ angelic, necucerit de cele nouă pietre, orașul regal, un loc plăcut de palatul regal, teren etern al îngerilor și al spiritelor predestinate spre reîncarnare, creat de regele Devas“.

Acesta se pare că la devansat pe:Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu (85 de litere) din Noua Zeelandă, care înseamnă „Vârful colinei unde Tamatea, bărbatul cu genunchi mari, cunoscut ca devoratorul pământului, a coborât, a suit şi a devorat munţii, în timp ce-i cânta la flaut iubitei sale”.

Cel mai scurt nume de așezare umană aparţine satului Ip

ip-comuna-300x225

Comuna poartă același nume, Ip. Numele localității este legat de masacru din noapte de 13-14 septembrie 1940 când, trupe ale regimentul 201 Budapesta, și o parte din  maghiarii localnici membri ai organizaţiei Nemzetőrség (“Straja naţiunii”) au declanşat un măcel în comuna Ip precedat de torturi şi violuri.

Localitatea cu cel mai lung nume are de fapt un singur cuvânt. Este Streisângeorgiu (15 litere) și aparține județului Hunedoara.

download

În cimitirul satului se află una dintre cele mai vechi biserici de Ev Mediu din România. Are  Hramul Sfântul Gheorghe.

Ar fi  ca denumiri lungi și Staţiunea Climaterică Sâmbăta (27 de litere , dar sunt și alte stațiuni climaterice). și Constantineşti (14 litere)

Pe Glob sunt  nume geografice formate doar din vocale  exemple :  orașul Aiea, din Hawaii, si Insula Eiao – din Arhipelagul Marchize.

http://www.monitorulcj.ro, ziare. com, www.worldwideromania.com, verticalnews.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.