Cel mai spectaculos pod din Europa. Galerie foto amețitoare, la propriu!

in Stiri online

Viaductul Millau este un pod rutier pe cabluri ce se întinde peste valea Tarn, în sudul Franței. Proiectat de inginerul francez Michel Virlogeux și arhitectul britanic Norman Foster, este al doilea pod ca înălțime din lume, asigură legătura dintre autostrăzileA75 și A71 și a fost inaugurat în anul 2004. Podul are o lungime de 2460 de metri și este situat la o înălțime de 343 de metri.

Viaductul Millau este plasat pe teritoriul comunelor Millau și Creissels, în departamentul Aveyron, Franța. Înainte de construirea podului, traficul de pe autostradă cobora pe fundul văii râului Tarn, urmând drumul național 9, în apropiere de Millau. Acest lucru producea aglomerație la începutul și sfârșitul vacanței de vară.

Este de fapt un pod rutier ce face legătura între autostrăzile A75 și A71 din regiunea franceză Aveyron. A fost inaugurat pe data de 14 decembrie 2004. Este de un real ajutor, deoarece nu se mai face aglomerație în zonă (înainte în această zonă se mergea pe un drum național pe lângă localitatea Millau). Viaductul Millau are o lungime de 2460 m și este cel mai înalt pod din Europa. Se spune că sub el ar putea încăpea Turnul Eiffel.

Noi am vrut să îl admirăm dintr-o parte, deoarece când ești pe el nu îți dai seama de adevărata frumusețe. Am ieșit de pe autostradă și căutând un loc cu o priveliște frumoasă, am dat peste o parcare special amenajată ce avea și un magazin cu suveniruri și o sală unde puteai urmări un documentar despre construcția podului.

Viaductul de la Millau a fost unul din primele obiective concesionate potrivit legii finantarii autostrazilor din Franta din 2001. Potrivit acestei legi, lucrarea de arta este proprietatea statului francez si este concesionata unei companii care suporta si costurile de constructie. In cazul acestui pod, concesionarul, grupul EIFFAGE, a obtinut concesiunea pe o perioada neobisnuit de lunga, de 78 ani. Perioada este necesara pentru amortizarea investitiei. In contract sunt prevazute si cazurile in care statul si concesionarul pot incheia anticipat contractul.

Viaductul este un pod hobanat cu o lungime de 2.460 m. Traverseaza raul Tarn la aproape 270 m altitudine. Tablierul, cu o latime de 32 m, contine o autostrada cu 2 bezi si o banda de urgenta pe fiecare sens de mers.

Podul este sustinut de sapte picioare prelungite prin piloni de 87 m inaltime, de care sunt agatate cele 11 perechi de hobane. Raza de curbura a podului este de 20 km, ceea ce permite vehiculelor o traiectorie mai precisa decat in linie dreapta.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.