Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cele 3 Mari Legi ale Magiei

in Articole

Exista trei mari legi care ar trebui respectate de toti cei ce doresc sa practice magia, pentru ca in final ei sa poata respecta singura mare lege : « Nu fa rau nimanui », si sa evite ca actiunile lor sa se rasfranga in mod negativ asupra practicantilor.

Aceste legi sunt :

1. Legea amprentei
2. Legea analogiei
3. Legea recoltei

Legea amprentei

Cu totii cunoastem sentimentul ca apartinem unui loc, unui mediu. Exista pentru fiecare din noi, un colt de lume in care ne simtim acasa. Uneori, o culoare, un miros, un singur cuvant, ne aduc in gand amintiri, ne trezesc sentimente, senzatii,agreabile sau dimpotriva, mai putin placute. In cateva clipe, un mic detaliu nesemnificariv in aparenta, ne poate face sa devenim fericiti, bine dispusi, sau melancolici, fara sa stim ce ne-a generat aceste sentimente.

Ni s-a intamplat fiecaruia sa ajungem in anumite locuri, si sa simtim senzatii placute, ca si cum n-am mai dori sa le parasim ; sau dimpotriva, sa ne vina mai degraba sa iesim decat sa intram.

Fiecare om, fiecare civilizatie, lasa urme pe unde a trecut, unele mai concrete, altele “imateriale” mult mai greu observabile. La fel, evenimente, oameni, locuri, lasa asupra noastra urme pe care ochiul nu le vede, dar sufletul le inregistreaza chiar fara sa ne dam seama.

Suntem deci « marcati » de tot ceea ce ne inconjoara, dar asta inseamna ca si noi, la randul nostru vom lasa urme in jurul nostru, asupra oamenilor, fiintelor, cu care venim in contact, asupra obiectelor pe care le atingem, sau pe care doar le privim, asupra casei in care locuim.

Suntem cu totii responsabili pentru faptele noastre, pentru ceea ce actiunile noastre, gesturile si cuvintele noastre genereaza in sufletul celor din jur, dar la fel suntem responsabili si pentru gandurile si sentimentele noastre.

E important sa stim, ca urmele pe care noi le lasam in final pe unde trecem, se imprima mai intai in noi insine. Un om care gandeste cu ura, rautate fata de semenii lui, cu timpul va deveni ursuz, trist, nefericit el insusi, in timp ce o persoana ce radiaza in jurul ei iubire pt orice fiinta va fi fericita ea insasi, oriunde si oricand.

Astfel, gandurile noastre pozitive, de iubire si fericire, lumina si viata, sunt cele ce trebuie sa amprenteze lucrurile si fiintele ce ne ies in cale, si astfel, Legea Magului, Legea amprentei, va fi respectata.

Legea Analogiei,

Pe scurt, legea analogiei ar suna astfel : « Ajuta-te pe tine insuti si Zeii te vor ajuta ».
Este stiut ca fiecare din noi emitem vibratii care “isi iau zborul”, cautand, atat in plan material, cat si la nivel imaterial vibratii asemanatoare, cu care sa se uneasca.. Este deci usor de dedus importanta controlului propriilor noastre vibratii. Daca prin gandurile, cuvintele sau actiunile noastre, raspandim unde negative (de disperare, de distrugere), acele unde vor intra in contact cu unde asemanatoare, se vor uni si intr-un final se vor intoarce asupra noastra. Asadar,idealul ar fi sa putem emite doar vibratii de tipul celor pe care le-am dori pentru noi. Datorita acestei legi se intampla sa intalnim anumite persoane, sa traim diferite evenimente pe care de fapt noi singuri le-am apelat.

Legea Recoltei sau legea triplului

Aceasta lege este cunoscuta si sub numele de « efectul boomerang », iar imaginea este foarte potrivita.

In fond, ceea ce vrea sa se spuna aceasta lege, este ca « recoltam ceea ce semanam », iar principiul este simplu : iubeste si vei fi iubit, loveste si vei fi lovit.

Efectele acestei legi nu sunt instantanee, pot trece mai multi ani iainte sa recoltam ceea ce am semanat, dar nu exista nici o indoiala : totul se intoarce. Mai mult decat atat, avand in vedere legea analogiei, un tip de vibratie se cupleaza cu o vibratie asemanatoare, deci se intoarce amplificata, de trei ori se spune in arta wicca. De aceea aceasta lege poarta numele de legea triplului.

Trebuie deci sa semanam intotdeauna ceea ce dorim sa recoltam. Nimeni nu este perfect, dar intotdeauna este loc de mai bine. Cel mai bun sfat si proverb care vine in sprijinul acestei legi este : « ceea ce tie nu-ti place, altuia nu-i face ». Astfel, actiunile, sentimentele si vibratiile noastre vor ramane pozitive si constructive, si va fi respectata cea de-a treia lege a magului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate