Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cele mai bune REMEDII NATURALE cu varză

in Sanatate

Folosită în bucătărie în diverse moduri, înfoiata varză nu este doar ieftină şi săţioasă, ci are şi un remarcabil efect asupra stării de sănătate.

Considerată secole de-a rândul regina legumelor, varza este foarte apreciată şi în vremurile noastre, şi nu doar pentru bogăţia de nutrienţi – vitamine, minerale, fibre, carbohidraţi, proteine – ci, mai ales, datorită unor substanţe cu proprietăţi antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare de excepţie pe care le conţine, identificate în ultimele decenii.

CRUDĂ SAU FIARTĂ

Pentru a beneficia de proprietăţile terapeutice ale verzei, trebuie s-o consumi crudă, sub formă de suc sau salată, fiartă la aburi sau murată. Calita sau la cuptor, din cauza deteriorării principiilor active, îşi cam pierde din valoarea terapeutică. Sub forma murată, îşi păstrează parţial conţinutul de vitamine, iar pe cel de minerale şi fibre chiar în totalitate. În scop terapeutic, bea suc de varză imediat după preparare, pentru a nu-i lăsa timp să se oxideze, câte 500 până la 1.000 ml pe zi, pe durata a 2-4 săptămâni, iar cu salată răsfaţă-te de doua ori pe zi, câteva zile pe săptămână.

MINIFARMACIA DIN CĂMARĂ

Consumate ca atare sau aplicate sub forma cataplasmelor, frunzele de varză şi-au dovedit extraordinarele capacităţi terapeutice într-o multitudine de afecţiuni. Iată câteva dintre ele:

ULCER GASTRIC

O cură cu suc de varză, cât mai aproape de un litru pe zi, băut în 2-3 prize, are efect spectaculos în tratarea acestei afecţiuni, putând duce la o vindecare completă în doar câteva zile. Asta, datorită unui aminoacid din componenţa verzei care contribuie la refacerea, creşterea şi refacerea celulelor ţesutului ce căptuşeşte stomacul şi intestinul subţire.

AFECŢIUNI ALE FICATULUI, HEPATITĂ

Sulforafanul pe care îl conţine varza stimulează producerea unei enzime cu rol important în detoxificarea ficatului. De asemenea, consumul de varză previne procesele de distrucţie celulară la nivelul ficatului, sub acţiunea factorilor infecţioşi sau a celor chimici. Pentru a beneficia de asemenea rezultate, este indicat să se consume varză crudă, sub formă de salată, măcar de trei ori pe săptămână.

CATARACTĂ

Printr-un consum frecvent, de cel puţin trei ori pe săptămână, de suc proaspăt sau de salată de varză, poţi stopa procesul de instalare a cataractei.

MENOPAUZĂ

Studiile arată că, ţinând o cură de salată de varză crudă timp de minimum o lună, poţi determina întârzierea instalării menopauzei, atenuarea neplăcerilor ce o însoţesc, precum şi să previi sau sa combaţi afecţiunile specifice acestei perioade din viaţa oricărei femei, printre care osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian şi cel uterin.

OBOSEALĂ

S-a constatat că salata de varză consumată zilnic, timp de trei săptămâni, te poate revigora atât fizic, cât şi psihic, ţinându-te la distanţă de efectele depresiei.

CANCER

Potrivit studiilor ultimelor decenii, varza consumată crudă sau murată are efect antitumoral şi anticancerigen. Consumând câteva zile pe săptămână varză crudă sau bând suc de varză proaspăt, te vei bucura de imunitate la o multitudine de forme ale bolii canceroase: cancer al vezicii urinare, cancer la sân, cancer de colon şi de rect.

CATAPLASME CU VARZĂ

ENTORSE, CONTUZII, DURERI REUMATICE

Aplică dimineaţa şi seara câteva straturi de frunze de varză, uşor zdrobite, pe locul dureros, fixându-le apoi cu o faţă. Prin aplicarea cataplasmelor cu varză pe rănile care se vindecă greu (inclusiv cele provocate de arsuri), procesul de vindecare este mult accelerat, scade riscul de infecţii, iar eventualele semne rămase sunt mult mai puţin vizibile.

ÎN ECZEME, prin acţiunea compuşilor pe bază de sulf pe care îi conţin, frunzele de  varză au acţiune antiseptică. Aplicate pe zona entorselor şi a luxaţiilor, compresele cu varză atenuează durerea, grăbesc refacerea ligamentelor, micşorează semnificativ volumul pungilor cu lichid sinovial care se formează.

ÎN DURERILE ARTICULARE, o cură cu suc de varză, dublată de aplicarea de cataplasme din frunze de varză, are efect antiinflamator articular, procesele degenerative sunt încetinite sau chiar stopate, mobilitatea articulară este refăcută.

VARZĂ MURATĂ

La fel de bună este varza murată. Obişnuindu-te s-o consumi frecvent, sub formă de salată, cu adaos de piper şi un pic de ulei, ori să bei zeama de varză murată, te ţii la distanţă de multe neplăceri. Asta, întrucât întăreşte sistemul imunitar, ameliorează digestia, te scapă de constipaţie, reduce riscul afecţiunilor cardiovasculare, previne ulcerul.

PRECAUŢII

Din cauza conţinutului ridicat de acizi organici, consumul de varză murată le este containdicat celor cu hipertensiune arterială, insuficienţă renală, afecţiuni ale pancreasului, calculi biliari.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate