Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cele mai periculoase sortimente de vinuri cu care se otravesc romanii

in Articole

Aproape toate vinurile sub 15 lei sticla de 750 ml sunt periculoase pentru sănătate, a reieşit în urma unui control realizat de UE. Peste 30 de sortimente de vin au fost descoperite ca având cantități de alcool, zahăr, conservanți și arome mult peste limita admisă. De fapt, vinurile ieftine românești sunt realizate din apă exogenă și alcool din trestie de zahăr sau porumb și zahăr, scrie obiectiv.info

vinuri

Pentru că unele sortimente sunt deosebit de periculoase pentru sănătatea populației, au fost date publicității și numele companiilor și produsele acestora care trebuiesc evitate.

Lista cu vinuri periculoase:

Babanu – produs de Murfatlar, cel mai vândut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, apă (60 la sută) și zahăr (40 la sută).

Buchet – produs Casa de Vinuri Zorești Buzău este un așa-zis vin de masă demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30 la sută zahăr, restul apă și alte arome.

Strămoșesc și 9 poloboace – vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahăr în proporție de peste 30 la sută, plus apă și alte arome.

Perla Dunării – produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahăr-apă.

Alb Nobil – produs de Rom Cas Dâmbovița are o concentrație de peste 30 la sută zahăr, iar restul apă.

Crăița Transilvaniei – produs de Jidvei.

Muscatel – vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea

Tămâioasă Românescă – Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea

Pinot Noir – Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea

Busuioc de Pietroasa și Tămâios de Pietroasa, vinuri contrafăcute de Bachus Buzău.

Ovidiu Gheorghe, șeful Patronatului Național al Vinului, susține că în această perioadă a crescut invazia vinurilor ieftine și periculoase pe piața românească.Așa-zisul vin care costă în vrac sub șase lei pe litru conține chimicale care dăunează grav sănătății. Asistăm la o adevărată invazie de asemenea produse, care nu toate sunt produse în România. Există pe piață și vinuri din Spania sau Italia care au un preț mic și o calitate îndoielnică.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate