Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII ANTICE

in Istorie

 

973183580

Cea mai mare parte este disparuta . Reprezinta creatiile cele mai importante ale antichitatii . Sunt impresionante ca dimensiuni si realizare tehnica .

  1. Piramida lui Keops este singura care mai exista ; s-au folosit 2.300.000 blocuri de piatra a cate 2.5 tone fiecare ; fetele piramidei sunt placate cu blocuri de granit slefuite ; latura bazei este de 230 m. , si inaltimea de 146 m.
  2. Gradinile suspendate ale Semiramidei au fost construite de Semiramida ( regina Babilonului ) . Palatul se afla langa palatul regelui Nabucodonosor .
  3. Colosul din Rhodos este o statuie de 32 m. din bronz ; se afla la intrarea in portul Rhodos ; a fost realizata de sculptorul Chares ; a fost ridicat de locuitorii orasului in sec III i.H. si a disparut in urma unui cutremur in secolul III .
  4. Farul din Alecsandria a fost construit in secolul III i.H. si folosea corabiilorce intrau in port ; avea o inaltime de 130 m. constriut din marmura alba ; adisparut intre secolele XII-XIV din cauza unor cutremure succesive .
  5. Mausoleul din Halicarnos era mormantul lui Mausol ; a fost inceput de Mausol si terminat de sotia sa Artemisa .
  6. Statuia lui Zeus din Olimp a fost construita de sculporul Fidias ; era din lemn acoperit cu aur , fildes si se afla in templul din Olimpice cu o inaltime de 12 m. so il reprezenta pe Zeus pe tron si a fost distrus in secolul IV .
  7. Templul zeitei Artemis din Efes afost constuit in secolele VII-IV i.H. in stil ionic avand 127 coloane;a fost distrus in perioada IV-VI d.H.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Istorie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate