Centrala bio cu compost poate fi construită de oricine și furnizează căldura și apa caldă necesară pe timp de iarnă. VIDEO

in Stiri online

Centrala bio cu compost poate fi construită de orice gospodar și furnizează căldura și apa caldă necesară pe timp de iarnă unei case, ferme sau solarului.

Procesul de încălzire se desfășoară în interiorul compostului, unde temperaturile pot urca până la 65 de grade Celsius. Cu o pompă, țevi, o plasă de oțel și o folie de plastic plus compost vă puteți construi propria centrală termică.

Astfel, vă puteți asigura autonomia termică pentru o suprafață de 1.500 de metri pătrați, timp de cel puțin un an. Compostul trebuie schimbat, însă instalația poate fi menținută chiar și un deceniu.

Dimensiunile optime pentru acest sistem sunt 5 metri diamentru și o înălțime de 2,5 de metri.

Compostul este un amestec de frunze și lemn tocat și bălegar. Tot sistemul poate fi amplasat într-o singură zi.

Compostul trebuie udat intensiv în primele zile, însă, apoi reacțiile de descompunere din interiorul său vor produce multă energie termică.

Centrala are la bază o folie de plastic, peste care se pune lemn verde tocat. Urmează țeava în formă circulară, fixată de structură. Procedeul se repetă până se atinge înățimea dorită a centralei bio.

Iată un exemplu de centrală termică bio destinată unui solar.

Sursa: greatnews.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.