Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Centrarea constiintei – scopul sistemului Xing Shen Zhuan

in Curiozitati

Centrarea constiintei – scopul sistemului Xing Shen Zhuan
Aurelia Haiu, Presedintele Fundatiei Armonita

În numerele precedente ale Revistei Fenomenelor Paranormale si de Astrologie v-am vorbit despre esenta si efectele benefice ale stravechiului sistem chinezesc Xing Shen Zhuan, transmitatorul direct al caruia în Romania este Maestrul International de Qi Gong David Shen.

Dar constiinta si suflet nu într-o conceptie abstracta, ci mai mult ca functii individual-specifice ale sufletului, care conform conceptelor taoiste formeaza un întreg. Aceasta reunificare trebuie sa se produca în interiorul corpului fizic – Xing, învelisul care determina si contine forma. În cultura taoista corpul fizic este considerat învelisul sufletului. Corpul fizic este doar un element al planului material, în interiorul caruia se afla sufletul, constiinta, Shen. În acest plan, constiinta se materializeaza si se condenseaza.

Diversele niveluri ale practicii Xing Shen Zhuan sînt orientate, în primul rînd, spre reîntoarcerea constiintei, sufletului, Shen la origini. Conform conceptelor taoiste, constiinta, sufletul, Shen, are tendinta de a se dispersa, de a scapa de sub controlul nostru volitiv si de a se împrastia în mii de gînduri si activitati. De aceea, scopul principal al acestei practici este dezvoltarea capacitatii de a centra si stabiliza sufletul, constiinta, Shen-ul. Dupa ce s-a personalizat, el se materializeaza în planul în care exista corpul nostru fizic.

Cum sa centram si sa stabilizam constiinta, sufletul
În cîteva cuvinte, exercitiul se deruleaza în modul urmator:
Primul pas este sa învatam cum sa centram si sa stabilizam constiinta, sufletul, sa o readucem la origini.

Reidentificarea constiintei

Al doilea pas este reidentificarea constiintei cu ceea ce trebuie sa fie ea identificata – cu planul în care se afla corpul nostru fizic, Xing.

Acest lucru poate fi înteles mai usor facînd o paralela între traditiile taoista si alchimica. Doar dupa stabilizarea sufletului, în analogie cu stabilizarea mercurului si plumbului din Macrocosmos, poate începe adevarata lucrare alchimica, procesul alchimic în sine. Daca constiinta nu este centrata, ea are tendinta de a se împrastia si de a se indentifica cu realitatea conceptuala, realitate care este creata într-o mare masura chiar de catre constiinta. De aceea, centrarea constiintei, inversarea procesului de dispersie si readucerea sufletului spre interior sînt foarte importante, atît în aceasta practica, cît si în întreaga traditie taoista.

Va prezentam un exercitiu din sistemul Xing Shen Zhuan, care activeaza toata coloana vertebrala, dar focalizarea se face în special asupra punctului Ming Men.

Încolacirea sarpelui

Exercitiul începe cu deschiderea coloanei vertebrale, începînd de la zona cervicala, si relaxarea completa a bratelor. Relaxati: barbia, maxilarul, deschizînd astfel Yu Zhen (baza cutiei craniene), Da Zhui (cea de-a saptea vertebra cervicala), Chin Long. În procesul de respiratie accentul se pune pe expiratie.

Cu fiecare expiratie deschideti cîte o vertebra. Inspirati-expirati, eliberînd a doua vertebra, inspirati-expirati eliberînd a treia vertebra, si asa mai departe. În timpul inspiratiei nimic nu se misca. Miscarile vertebrelor au loc pe expiratie. Continuati sa deschideti în acest fel toate vertebrele coloanei de sus în jos. Acordati o atentie deosebita relaxarii cavitatii toracice, pentru a putea deschide punctul Ming Men.

Apoi, continuati sa eliberati pe fiecare expiratie în jos a 4-a si a 5-a vertebre lombare spre zona sacrala. Va relaxati cîteva clipe si reveniti în ordine inversa. Inspirati-expirati: eliberînd a 5-a vertebra lombara, inspirati-expirati: eliberînd a 4-a vertebra, inspirati-expirati: eliberînd a 3-a vertebra, apoi a 2-a vertebra, dupa aceea prima vertebra, dupa aceea a 12-a vertebra toracica, a 11-a , a 9-a, a 8-a, a 7-a si asa mai departe pîna sus. Apoi mîinile si capul se ridica împreuna.
Ideea agatarii consta în faptul ca daca sinteti agatati de ceva si doar atîrnati fara spijin, acest lucru va relaxa în mod natural zona lombara, zona soldurilor, celelalte zone ale coloanei vertebrale si, în cele din urma, umerii.

Apoi aplecati trunchiul în spate cu bratele larg deschise si relaxati-va total. Lasati greutatea bratelor sa traga coloana. Reveniti usor în pozitia initiala.

Efectuati miscari cu coloana asemeni valurilor, începînd de la zona sacrala. Împingeti si apoi
relaxati coloana vertebrala. Prin aceste miscari urmariti sa relaxati coloana, sa-i coordonati miscarile, sa atingeti o mobilitate maxima datorita relaxarii si deschiderii zonei sacrale.
Rezultate excelente în urma practicarii metodei Xing Shen Zhuan s-au obtinut în vindecarea sau ameliorarea cazurilor de impotenta, sterilitate, boli mentale, osteoporoza, artrita, malformatii ale coloanei vertebrale, probleme ale aparatului visual s.a.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate