Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cercetătorii au în sfârșit răspunsul menit să elucideze misterul din Triunghiul Bermudelor.

in Curiozitati

Triunghiul Bermudelor este cel mai misterios loc de pe planeta noastră. Oamenii de știință și cercetătorii au căutat secole întregi motivele disparițiilor inexplicabile ale avioanelor sau vapoarelor care au trecut prin acest triunghi misterios. De-a lungul timpului ei au încercat să explice fenomenele inexplicabile din această zonă misterioasă prin numeroase teorii care s-au dovedit a fi eronate, noteaza ro.blastingnews.com.

O primă teorie care să explice fenomenele ciudate petrecute în Triunghiul Bermudelor a fost aceea, conform căreia o anomalie magnetică, aparținând unei baze extratereste de pe fundul oceanului, atrage în apă orice vas sau avion care survoleză zona. Această teorie nu a putut fi niciodată demonstrată, ceea ce i-a determinat pe oamenii de știință să găsească altă explicație în legătură cu fenomenele inexplicabile care au loc în cea mai misterioasă zonă de pe Pământ.

O altă teorie interesantă este strâns legată de legenda orașului dispărut Atlantis. Cercetătorii au afirmat că este posibil ca acele cristale care alimentau cu energie acest oraș să fie responsabile de dispariția vaselor și avioanelor în Triunghiul Bermudelor, însă, evident, nici această teorie nu a putut fi demonstrată.

După declarațiile unui marinar, care a afirmat că navigând cu vasul în misterioasa zonă a fost atras într-o ciudată formațiune de nori care l-a dus sute de mile în largul oceanului, oamenii de știință au dezvoltat o altă teorie. Aceștia au fost de părere că în Triunghiul Bermudelor se crează vortexuri temporale, care fac ca vasele și avioanele să dispară fără urmă.

Aceste teorii s-au dovedit false în momentul în care oamenii de știință și cercetătorii au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește misterul Triunghiului Bermudelor. Astfel, ei au afirmat că bulele de gas metan care ies din adâncul oceanului atunci când se îndeplinesc anumite condiții, fac ca avioanele și vasele care survolează în acel moment în Triunghiul Bermudelor să dispară. Oamenii de știintă au explicat faptul că din cauza cantității mari de gaz metan, motoarele avioanelor sau a vaselor se opresc, iar o explozie este iminentă.

Gazele degajate urcă spre suprafața oceanului și produc pierderea flotabilității ambarcațiunilor aflate în trecere prin zona respectivă. De asemenea, când ajung în atmosferă, aceste gaze pot produce pierderea portanței aeronavelor care zboară pe acolo.

Am descoperit că astfel de hidrați de gaze există atât în stratul de profunzime, care în cazul peninsulei (Iamal) se află la câteva sute de metri adâncime, cât și în straturile superficiale ale solului”, a adăugat el. În cursul verii, acești hidrați se topesc, iar gazele răbufnesc exploziv din subsol, la fel ca dopul unei sticle de șampanie, formând cratere, noteaza evz.ro, conform Agerpres.

Fenomenul „Triunghiul Bermudelor este un efect al reacțiilor hidraților de gaze naturale” (așa cum este hidratul de metan), susține omul de știință rus Igor Ielțov pentru publicația The Siberian Times.

Hidranţii încep să se descompună activ, gheața metanică trecând în formă gazoasă. Această reacție se produce rapid, ca o avalanșă sau ca o reacție nucleară, eliberând volume uriașe de gaz. Astfel, apa oceanului ajunge să pară că fierbe, iar vapoarele se scufundă pentru că-și pierd flotabilitatea. Același fenomen duce și la suprasaturarea anumitor porțiuni atmosferice cu metan, ceea ce produce puternice turbulențe atmosferice și prăbușirea aparatelor de zbor„, a explicat el.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate