Ingrediente
-4 cârnați
-2 linguri de ulei
-1 ceapă
-o varză foarte crudă cam de 1 kg
-200 ml supă gata preparată din conentrat de legume și apă
-1cutie smântână
-zeama și coaja de la ½ lămâie
-sare, piper
-1 legătura de pătrunjel
Mod de preparare
Prăjește cârnații în ulei încins Spală varza, apoi tai-o în două, îndepărtează cotorul și tai-o fâșii. Curăță ceapa, tai-o mărunt și călește-o în grăsimea încinsă. Toarnă supa preparată, adaugă smântâna, zeama și coaja de lămâie și amestecă. Potrivește de sare și piper, încorporează varza, acoperă cratița cu un capac și lasă la fiert molcom cam 5 minute. Servești varza presărată cu pătrunjel, alături de cârnați prăjiți.
SFAT! Dacă vrei să nu crape cârnații în timpul prăjirii, crestează-i înainte de a-i pune în tigaie.