Chiftele din carne

in Aperitive

Ingrediente: 1/4 kg carne, 50 g franzelă, 50 g ceapă, 3-4 căţei de usturoi, un ou, piper, pătrunjel sau mărar, untdelemn, sare fină.
Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin maşina de tocat, împreună cu franzela muiată o clipă în apă rece şi bine stoarsă şi cu ceapa tăiată mărunt şi călită un minut cu 2 linguri de untdelemn. La tocătură, se adaugă oul crud, un vîrf de cuţit cu piper, 1/2 linguriţă de sare fină, usturoiul tăiat mărunt şi pătrunjelul sau mărarul tăiat mărunt; se amestecă bine. Pe o foaie de nailon, se pun 1-2 linguri de făina sau pesmet, se ia cîte o linguriţă cu vîrf din compoziţie, se trece prin făina sau pesmet şi se formează chiftele rotunde şi turtite. Se înfierbintă tigaia fără grăsime 3-4 minute la foc mijlociu, se pune apoi untdelemn 1/2 cm şi imediat se aşează chiftelele unele lîngă altele, cîte încap, neînghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se întorc pe partea cealaltă. Cînd sînt gata, se scot şi se înlocuiesc cu altele, pe măsură ce se prăjesc. Prăjirea trebuie să dureze circa 10 minute pe fiecare parte. Se păstrează calde, pe un vas cu apă fierbinte, acoperite. Se servesc calde cu orice garnitură de legume, cu salată de cartofi cu ceapă, cu fasole bătută, varză călită, mîncăruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de măcriş, iar reci cu ardei, roşii, ridichi.

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.