China dă în CLOCOT! Avioanele de luptă chineze au INTERCEPTAT un avion-spion american

in Extern

Două avioane de luptă ale forțelor aeriene chineze au efectuat o „interceptare periculoasă” a unui aparat al aviației militare americane, deasupra Mării Chinei, a anunțat Pentagonul.

Incidentul s-a petrecut în spațiul aerian internațional pe 17 mai, când un avion de recunoaștere al marinei americane efectua o misiune de patrulare de rutină, a anunțat aceeași sursă, citată de BBC.

Un oficial militar american, citat de Assciated Press, a declarat că pilotul de pe avionul de recunoaștere a fost bevoit să coboare circa 60 de metri pentru a evita o coliziune cu cele două aparate chineze.

Tensiunile în regiune au crescut considerabil în ultimul an, unde China și Statele Unite se acuză reciproc de activități ilegale, în urma conflictului legat de Arhipelagul Spratly, unde Beijingul construiește o bază militară. Zona este revendicată de mai multe state din zonă.

Pe mai multe insule din arhipelagul de corali, pe care China le consideră în proprietatea sa, Beijingul a construit mai multe facilități, printre care o pistă de aterizare și un far. Statele Unite nu recunoaște însă pretențiile Chinei și susține că Arhipelagurile Spratly și Paracels se află în apele și spațiul aerian internațional. Sursa: evz.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.