Chipul lui Decebal, sculptat în stânca pe malul Dunării, in top 5 cu cele mai spectaculoase statui din lume.

in Turism

Chipul lui Decebal, sculptat în stânca pe malul Dunării, figurează într-un top 5 cu cele mai spectaculoase statui din lume.

chipul-lui-decebal-mraconia

Alaturi de Statuia Libertății, Colosul din Roodos, Budhha din Myanmar, Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, statuia sculptată în basorelief și înaltă de 55 de metri i-a determinat pe jurnaliștii de la Business Insider să o plaseze în top cinci a celor mai mari statui din lume, scrie stirileprotv.ro.

Sculptura impresionantă este încadrată într-un peisaj de vis de pe Clisura Dunării, unde frumusețea naturii rămasă neatinsă de sute de ani îi încantă pe toți cei care trec pe acolo.

Construcția a început în 1994 și, timp de 10 ani, s-a cioplit piatra cu dalta și ciocanul de o echipă de alpiniști pentru realizarea ei. Este doar în proporție de 60 la sută finalizată, pentru că istoricul Constantin Dragan, finanțatorul ei, s-a prăpădit, iar sculptura a rămas în aceasta formă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.