Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Chirtoacă, reales primar la Chişinău

in Evenimente

Cumătrul lui Traian Băsescu, Dorin Chirtoacă,  a fost reales  primar al oraşului Chişinău din Republica Moldova. Candidatul liberal este aproape declarat câştigător după estimările de duminică seară, învingând-o pe candidata socialistă Zinaida Greceanii. Estimările sunt făcute potrivit rezultatelor de după numărarea a 60,06% din procesele verbale.

Astfel, Chirtoacă are până în acest moment 50,57% din voturi, în timp ce Zinaida Greceanii a obţinut 49,43%, informează Mediafax. Actualul primar al Chişinăului şi-a revendicat deja victoria în alegeri, declarând că, după numărarea voturilor din suburbii, ar putea câştiga cu 53%. De altfel, el a şi postat un mesaj de după victorie pe pagina sa personală pe un site de socializare: „Să fie clar, Dorin primar! Felicitări şi mulţumiri tuturor, am câştigat! Într-un ceas bun şi cu Doamne-ajută înainte pentru dezvoltarea europeană a Chişinăului şi pentru integrarea europeană completă şi definitivă a Republicii Moldova!” a scris Chirtoacă.
Peste 1,8 milioane de alegători moldoveni au fost aşteptaţi la urne duminică, în cel de-al doilea tur al scrutinului local, care s-a desfăşurat în 457 de localităţi din Republica Moldova. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi s-au închis la ora 21.00, rata de participare la vot fiind de 47,73%.

În primul tur al alegerilor locale generale, candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a acumulat 37,52%, iar candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanii – 35,68%.

Dorin Chirtoacă s-a născut pe 9 august 1978 chiar în municipiul Chişinău. Puşini ştiu că primarul moldovean, între anii 2001–2001 a activat în calitate de redactor al emisiunii „Surprize, surprize”!.  În 2002–2003 a fost redactor-şef  în cadrul aceleaiași emisiuni. Între 2003–2005 a fost coordonator de proiecte la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. Din iunie 2007 este primar general al municipiului Chişinău.

Carismaticul primar al Chişinăului este şi un apropiat al familiei fostului preşedinte Traian Băsescu. Dorin Chirtoacă este de altfel cel care a botezat-o pe Sofia Anais, fetiţa Elenei Băsescu. De altfel, zilele acestea, chiar înainte de alegeri, Traian Băsescu a postat pe pagina sa personală şi un comentariu despre situaţia din Moldova. Potrivit fostului președinte al României, cea mai mare miză politică o constituie alegerile de la Chișinău, unde se confruntă doi candidați ce reprezintă sisteme de valori total opuse și care împart în două societatea din Republica Moldova. Votul de la Chişinău are pentru Uniunea Europeană semnificaţia voinţei cetăţenilor capitalei Republicii Moldova de apropiere de valorile europene sau de respingere a acestora, a subliniat Traian Băsescu pe o reţea de socializare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate