Chirurg militar din București, șpăgar ca la carte. Lucra după indicații dintr-un ”Manualul de șpagă”

in Evenimente/Stiri online

Un medic militar angajat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti este anchetat de DNA pentru luare de mită. Mai mult decât atât, medicul își desfășura activitatea conform unor indicații dintr-un fișier personal numit ”Manual de șpagă”.

Locotenent–colonelul Adrian-Gabriel Ilie (49 de ani), medic primar ORL și a găsit în operațiile de rinoplastie o sursă excelentă de bunăstare materială. Potrivit Adevărul, medicul este acuzat de procurorii DNA că a pretins suma totală de 1.500 de euro de la trei persoane şi a primit 1.000 euro de la două dintre acestea pentru a le opera.
Totul a fost dat în vileag după ce în luna mai 2016, o femeie l-a denunțat pe medic pentru că i-a cerut mai mulți bani pentru operația de rinoplastie.

Pe 29 iunie, procurorii DNA au organizat un flagrant. O femeie care colabora cu procurorii a venit cu 500 de euro, bani care au fost marcaţi. Ea s-a dus la Spitalul „Dr. Carol Davila” unde era programată pentru operaţie. Discuţiile cu medicul Adrian-Gabriel Ilie au fost înregistrate audio-video. „Mai întâi bănuţii, cum am vorbit”, a spus pacienta. „Da, da”, a confimat medicul. Potrivit imaginilor video, femeia a scos o bancnotă în cupiura de 500 de euro, pe care o împătureşte şi o înmânează lui Ilie. Bărbatul o ascunde în podul palmei stângi după care dialogul continuă. „E bine 500?”, este curioasă pacienta. „Da, stai liniştită!”, relatează Adevărul.

La percheziția domiciliului doctorului, procurorii au avut parte de surprize. Au găsit suma de 30.000 de euro ascunși într-o borsetă, bani despre care bărbatul a spus că provin din împrumutul cerut unei rude, iar în calculatorul personal al medicului a fost găsit un fișier numit ”Manual de șpagă” în care erau relatate cazuri documentate de jurnalişti referitoare la modalităţile, tarifele şi circuitul mitei în sistemul public de sănătate din România.

Locotenent–colonelul Adrian-Gabriel Ilie nu a fost până acum audiat de către procurorii DNA. Este acuzat pentru 3 infracțiuni de luare de mită și se află în arest la domiciliu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.