Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

CIA explică de ce Donald Trump e periculos când vine vorba de Rusia

in Extern

„Acum are șansa să facă ceva pentru securitatea noastră națională în loc să scrie pe Twitter.”

Directorul CIA John Brennan l-a luat la bani mărunți pe președintele Donald Trump într-o emisiune televizată de duminică și l-a criticat aspru pentru „spontaneitatea” din „cuvintele și acțiunile sale” și pentru că nu poate „înțelege și aprecia” amenințarea Rusiei.

Brennan a sugerat că Trump ar trebui să se intereseze de securitatea națională, în loc să-și protejeze propria reputație.

„E mai mult decât despre domnul Trump”, a zis Brennan. „E despre Statele Unite ale Americii.”

Remarcile lui Brennan au fost transmise în direct în segmentul „Fox News Sunday” și au subliniat ostilitățile dintre oficialii din agențiile de spionaj și noul președinte, care a ignorat descoperirile serviciilor secrete despre implicarea rușilor în alegeri.

„Acum că are șansa să facă ceva pentru securitatea noastră națională în loc să scrie pe Twitter, va avea o responsabilitate imensă pentru că va trebui să se asigure că SUA și interesele securității naționale sunt protejate”, a zis Brennan.

Săptămâna trecută, Trump a scris pe Twitter despre complicitatea din comunitatea serviciilor secrete în publicarea unui dosar care conținea afirmații șocante, dar neverificate, despre niște legături serioase între el și Kremlin. Trump a umplut de critici serviciile secrete ale SUA la o conferință de presă mai târziu în acea zi, unde i-a legat de „Germania nazistă”, o comparație pe care Brennan a descris-o duminică fiind „scandaloasă”.

„Sunt extrem de ofensat de asta”, a zis Brennan. „Nu există vreun motiv pentru care domnul Trump să arate cu degetul la comunitatea serviciilor secrete” pentru un dosar care a fost făcut de o firmă privată de spionaj. Christopher Steele, un fost ofițer britanic al serviciilor secrete, a fost adus în față ca autorul raportului.

Brennan a subliniat că dosarul încă n-a fost verificat.

Brennan a zis că actuala neîncredere și ostilitatea dintre președinte și serviciile secrete invită la „multe probleme”. „Lumea urmărește acum ce spune domnul Trump și ascultă cu multă atenție”, a zis Brennan. „Dacă nu are încredere în comunitatea serviciilor secrete, ce mesaj transmite partenerilor și aliaților noștri, precum și adversarilor.”

El l-a rugat pe președinte să fie mai reținut și mai disciplinat când vorbește în public. „Va fi în câteva zile cea mai puternică persoană din lume”, a zis Brennan. „Vorbele lui au un impact, poate fi unul pozitiv sau pot tăia în carne vie dacă e vorba de securitate națională.”

Brennan a fost director al CIA încă din 2013. Trump l-a pus pe Mike Pompeo ca să-i ia locul. CITESTE MAI MULT PE VICE.RO

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate