Ciclul de dezvoltare al albinei

in Agronomie

Stadiul de dezvoltare al albinei:

  • până a deveni adult, o albină trece prin următoarele stadii de dezvoltare: ou – larvă – pupă – albină adult
  • matca este singura albină din stup care poate să depună ouă
  • o matcă poate să depună până la 2.000 de ouă pe zi
  • albinele dădace (doici) sunt cele care hrănesc larvele cu lăptişor şi un amestec de polen, apă şi miere
  • larvele care se vor transforma în macă sunt hrănite doar cu lăptişor
  • pentru a se dezvolta, o albină lucrătoare are nevoie de 21 de zile: ou (3 zile) – larvă (6 zile) – pupă (12 zile) – albină adult
  • pentru a se dezvolta, trântorii au nevoie de până la 24 de zile (mai mult decât albinele lucrătoare)
  • pentru a se dezvolta, mătcile au nevoie de numai 16 zile (mai puţin decât albinele lucrătoare)

Albina se înmulteste prin oua. Ele au culoare alba si sunt ca niste bastonase de 1,4 pâna la 1,6 mm, curbate înspre partea dorsala si rotunjite la capete. Unul din capete este mai gros si de aici se va forma capul viitoarei albine. Celalalt capat adera la baza celulei. La câteva ore de la depunere în ou se formeaza embrionul. Dupa trei zile eclozeaza larva prin ruperea foitelor embrionare. Larva creste foarte rapid ajungând sa ocupe toata celula. Dupa 4 napârliri larva începe sa-si tese coconul si trece apoi prin fazele de prenimfa si nimfa. În ziua a noua, coconul este acoperit cu un capacel de ceara. De aici va iesi apoi albina.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.