Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cine cere grațierea lui Bivolaru. Președintele a primit deja scrisoarea-apel: Este, ştiu, o hotărâre sensibilă şi nici populară, dar atât de firească…

in Evenimente/Stiri online

Gabriel Andreescu, fondator al APADOR-CH, organizaţie pentru apărare a drepturilor omului a trimis o scrisoare-apel către președintele Klaus Iohannis prin care cere grațierea liderului MISA, Gregorian Bivolaru. Printre motivele expuse se menționează și faptul că minora care ar fi întreținut relații intime cu Bivolaru ar fi avut discernământ.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, se află în arestul Poliției Capitalei și urmează să își ispășească condamnarea la 6 ani de închisoare pentru trafic de persoane și întreținerea de raporturi intime cu o minoră. În sprijinul liderului vine Gabriel Andreescu, care a trimis o cerere de grațiere președintelui, considerând că atât Bivolaru cât și membrii MISA sunt victimele unei conspirații care implică ”agenţi publici şi instituţii, începută în anii comunismului”.andreescu
Vă scriu această scrisoare pentru a vă solicita graţierea lui Gregorian Bivolaru (…) Decizia luată de ÎCCJ într-o şedinţă-spectacol a încălcat cerinţe de corectitudine elementare şi contrazice faptul că la data declaratei infracţiuni: «relaţie sexuală cu o minoră», aceasta avea 17 ani, vârstă de consimţământ, şi nega să fi avut o astfel de relaţie. În anul 2015, Tribunalul Bucureşti a stabilit că interceptările folosite în proces au fost ilegale„, se arată în scrisoarea de grațiere trimisă președintelui României.

De asemenea, Andreescu mai precizează în scrisoare despre asalturile autorităților române asupra membrilor MISA, acțiuni care au ajuns să fie discutate de CEDO și care au obligat statul român să plătească despăgubiri în valoare de 300.000 de euro. De altfel, în niciun moment Bivolaru nu este menționat în scrisoare ca ”lider” ci ca un simplu ”instructor de yoga” căruia i s-a fabricat un dosar penal. Fondatorul al APADOR-CH consideră că timpul petrecut după gratii în Suedia și Franța este suficient pentru pedepsirea faptelor lui Gregorian Bivolaru.

„Menţionez în sprijinul acestei cereri de graţiere pericolul la integritatea fizică şi la viaţa lui Gregorian Bivolaru. De zeci de ani, se repetă incitări la linşarea instructorului de yoga, cu concursul unor agenţi publici, iar condiţiile de detenţie pot favoriza agresiuni fatale. (…) Este, ştiu, o hotărâre sensibilă şi nici populară, dar atât de firească unui prim înalt demnitar fidel chemării de a «veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice» şi «la respectarea Constituţiei»”, a concluzionat Gabriel Andreescu, care speră că președintele Klaus Iohannis va da un răspuns favorabil grațierii lui Gregorian Bivolaru.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate