Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cine viețuiește aici? Căsuța singuratica de pe o insulă IZOLATĂ din arhipelagul islandez.

in Turism

618x570_140837026562a1d2f5

Până prin 1930, micuța insulă avea locuitori permanenți. S-a spus că statul i-a donat-o lui Bjork, celebra cântăreață, dar nu este adevărat. Totuși, cine viețuiește aici?

În partea de Sud a Islandei e arhipelagul Vestmannaeyjar. Frumos, ceva de vis. Aici se află Insula Ellidaey. Micuță. În trecut, a fost locuită de cinci familii care se îndeletniceau cu pescuitul și vânătoarea. Pe la 1930, ultimi locuitori stabili au părăsit-o.

În timpurile moderne s-a spus ca statul ar fi donat-o cântăreței Bjork, dar vestea a fost dezmințită. Cu toate că nimeni nu mai viețuiește pe insulă de mai bine de 80 de ani, singura casa aflată acolo se găsește într-o stare excelentă. Ea folosește drept refugiu pentru cei care vin să pescuiască ori să vâneze, având obligativitatea de a o păstra ca la carte.

 

Foto – Christopher Lynn

Sursa: A1.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate