Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cioloș, mesaj împotriva discriminării rasiale : „Rasismul doare”

in Articole/Evenimente/Politic

Premierul Dacian Cioloș a ținut să transmită pe mediile sociale un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Discriminării rasiale.
„Rasismul doare. Doare cel mai tare când ești tu victima sau cei apropiați ție. Scandările rasiste de pe stadioane, postările pline de ură de pe internet, declarațiile populiste sau glumele proaste despre cei care nu au aceeaşi culoare, naționalitate sau cetățenie ca noi rănesc oameni. Rasismul radicalizează, polarizează, dezumanizează”, a transmis Premierul.

Mai mul decât atât, Premierul afirmă că are prieteni foarte apropiați din mai multe etnii și naționalități lângă care a trăit și de la care a învățat lucruri unice.

Un studiu realizat de o organizație suedeză, studiu preluat și îmbunătățit de către Washington Post, arată că România se află printre cele mai rasiste țări din Europa. Țara noastră este întrecută doar de Albania, Bulgaria și Franța. Astfel aproximativ 30% din populația României nu își dorește în apropiere cetățeni de altă rasă. Cele mai tolerante țări cu cetățenii de altă etnie sau naționalitate sunt Norvegia, Suedia și Andorra.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate