Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Clienţii trebuie să ceară bon fiscal. Dacă nu îl primesc pot pleca fără să plătească

in Evenimente

Începând de luna viitoare, toţi patronii vor fi obligaţi să pună în faţa clienţilor un meniu nou, după modelul stabilit de Ministerul de Finanţe. Lista cu mâncăruri sau băuturi trebuie să înceapă neapărat cu o atenţionare în care clienţii sunt rugaţi să ceară bon, iar dacă nu îl primesc, pot pleca fără să achite nota.

De la 1 martie comercianţii vor fi obligaţi să afişeze lângă casa de marcat un avertisment al Ministerului Finanţelor. În cazul restaurantelor, barurilor, cluburilor anunţul va trebui să fie ataşat pe prima pagină a meniurilor. Clienţilor li se recomandă să ceară bon fiscal, iar în cazul în care nu îl primesc pot pleca fără să achite nota de plată.

”Cred că trebuie să avem bon fiscal, este dovada că am plătit, până la urmă”, susține o tânără din București.

”Eu n-aș face asta, să fac scandal ca nu mi-a dat bon”, spune un bărbat.

”Sper că măsura o să îi disciplineze pe comercianți. Cred că se va simți într-o oarecare măsură”, este de părere o altă tânără.

În schimb, secretarul executiv al Asociaţiei Comercianţilor Mici şi Mijlocii spune că măsura propusă de ministerul Finanţelor crează situaţii conflictuale.

”Acestă stipulare vine parcă să încurajeze frutul pentru că, să recunoaștem, nici comercianții nici clienții nu sunt foarte corecți și unii vor să profite de o astfel de împrejurare, să zică ”nu mi-a adus bonul, nici nu îl cer și astfel plec fără să plătesc”. Recomandarea domnului ministru care a spus că se poate face foarte bine ca odată cu mâncarea să se aducă și un bon este hazardată”, susține Cora Muntean.

sursa: http://www.b1.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate