Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Clienții uită să plătească cafeaua pe motiv că nu se fumează în local

in Evenimente/Stiri online

Legea Antifumat a scos la iveală micii infractori din localuri și restaurante, care „uită” să își plătească nota. Dacă până acum, angajații localurilor ar fi putut împiedica astfel de fapte, dat fiind faptul că în interior se putea fuma și astfel clienții erau sub supravegherea lor, acum clienți ies afară cu cafeaua, sub pretextul că doresc să fumeze, și după câteva minute se fac nevăzuți.
„Valoarea bonului mediu a scăzut, în loc să ia o cafea, stăteau, mai luau încă o cafea, eventual şi prăjitură, acum cei care cumpără o cafea, ies la o ţigară şi au plecat,” a declarat pentru Digi24, Cristian Ştefănescu, patronul unei cafenele din Piața Romană.
În același timp, oamenii de afaceri se plâng că încasările au scăzut dramatic, clientela s-a redus cu 50%, nefiind posibilă peste tot amenajarea de terase pentru fumători, la intrarea în local.
Dragoş Petrescu, preşedintele Asociaţiei Restaurantelor din România se arată optimist cu privire la problema încasărilor și motivează că „istoric vorbind, în Europa, după primele trei luni, vânzările revin de la implementarea legii antifumat,” .
Spre deosebire, patronii localurilor din Centrul Vechi spun că nu duc lipsă de clienți, ba chiar pot onora mai multe rezervări pentru cei fără vicii, problemă pe care o aveau înainte de implementarea legii antifumat. De asemeni, turiștii străini sunt obișnuiți cu fumatul afară, România fiind printre ultimele țări europene care au adoptat legea spațiilor fără fum.
Potrivit Digi24, până acum, Poliţia Locală şi reprezentanții Ministerului de Interne au dat 795 de amenzi celor care nu au respectat legea antitabac, în valoare de 186.000 de lei.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate