Colţunaşi cu brînză

in Aperitive

Ingrediente: Aluatul: 2 ouă mari, 150 g făină, 50 g griş, 30 ml untdelemn. Umplutura: 1/4 kg brînză telemea, un ou, 50 g unt, 200 ml smîntînă, 25 g făină, mărar.
Mod de preparare: Se sparg ouăle într-un castron, se amestecă cu untdelemnul, apoi se pun făina şi grişul, cu care se amestecă şi se frămîntă cu mîna, îndoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pînă cînd nu mai necesită făină. Se aşează aluatul pe masă sau pe foaia de nailon, presărată cu puţină făină. Se lasă să se odihnească 10 minute, ca să devina elastic şi să se întindă mai uşor. Se taie foaia în pătrate de 5/5 cm. Brînza telemea, desărată 2-3 ore în apă rece şi scursă bine, se rade prin răzătoare sau se zdrobeşte bine cu furculiţa, apoi se amestecă cu oul, făina, mărarul şi se împarte pe pătrate. De asemenea, se pot amesteca 150 g brînză de vaci cu 50-100 g brînză telemea, la care se adaugă oul, făina, mărarul verde sau uscat. Pătratul se îndoaie peste umplutură în formă de triunghi; marginile se presează bine, ca să nu se desfacă la fiert. Se fierb la fel ca şi coltunaşii cu carne, lăsîndu-i în apă 15 minute, după ce s-a luat cratiţa de pe foc, ca să se umfle aluatul; apoi, se strecoară fără să se limpezească. Se aşează într-un vas termorezistent cu bucăţele de unt şi cu smîntînă deasupra. Vasul se introduce în cuptor cu 10 minute înainte de servire. Colţunaşii se servesc ca prim fel, în loc de supă sau ciorbă

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.