Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Comisia juridică din Senat a respins joi grațierea pedepselor pentru mită și trafic de influență precum și grațierea pedepselor pentru infracțiunile de abuz în serviciu și de conflict de interese

in Articole/Politic/Stiri online

Respingerea amendamentelor propusă de PNL și USR prin care cei condamnați la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influență sau cumpărare de influență urmează să fie grațiați a fost adoptată cu 5 voturi „pentru” și 4 abțineri.
Aceste amendamente propuse de senatorii Traian Băsescu, Șerban Nicolae și Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind grațierea, fuseseră adoptate miercuri, cu 5 voturi „pentru”(PSD) și 3 „împotrivă”(PNL, USR și UDMR), dar joi situația a fost răsturnată.
Premierul Grindeanu, președintele PSD Liviu Dragnea, dar și presiunea străzii sau faptul că noaptea este un sfetnic bun, i-a făcut pe senatorii juriști să respingă aceste amendamente pe care le adoptaseră miercuri.
Tot joi, comisia juridică a Senatului a respins grațierea pedepselor pentru infracțiunile de abuz în serviciu și de conflict de interese, după ce numai cinci senatori de la PSD și ALDE(din totalul de 11 ai Comisiei juridice a Senatului) au votat în favoarea grațierii acestor fapte, număr insuficient ca amendamentele să fie adoptate.
Traian Băsescu, senator PMP, a susținut într-un discurs de 15 minute favorabil grațierii celor condamnați la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, că în România aplicarea acestei infracțiuni este una defectuoasă și că în opinia sa, ea a devenit un instrument de control al instituțiilor politice.
Traian Băsescu le-a spus senatorilor juriști că:”Eu susțin să grațiem abuzul în serviciu, care a devenit un instrument de control al instituțiilor politice (…) Problema abuzului în serviciu a fost tratată abuziv. La ultimul raport de actvitate, DNA spunea că are 2.150 de dosare în lucru pe abuzul în serviciu. În același timp, mă uit în Europa: nu cred că în toate statele membre ale Uniunii Europene găsim 50 de dosare. Noi avem 2.150. Avem o aplicare defectuoasă, a demonstrat-o și Curtea Constitutionala”.
Guvernul a anunțat că nu susține grațierea pentru niciuna din cele două infracțiuni.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate