Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Comisiile Senatului au aprobat modificarea legii Antifumat

in Evenimente/Politic/Stiri online

Comisiile Senatului au votat, aproape în unanimitate, noile reglementări privind legea antifumat. În prim plan este expus conceptul de ”spațiu închis”, pe care senatorii consideră că este definit greșit, corect fiind ca fumatul să fie interzis în spații închise cu pereți de jur împrejur și nu cu doi pereți așa cum este acum. „Cei care vor să fumeze trebuie să poată să fumeze acolo unde nu periclitează în niciun fel nefumătorii. Pe de altă parte, trebuia să fie redefinită sintagma de spaţiu public închis pentru că definiţia pe care o dădea lege, pe lângă faptul că era ilogică, era şi extrem de discriminatorie pentru fumători”, a declarat deputatul PND Daniel Fenechiu, inițiatorul amendamentelor.

De asemeni, potrivit noilor prevederi, se vor putea amenaja camere speciale, destinate exclusiv fumatului, bine izolate şi corect inscripționate. Pe de altă parte, fumatul va fi permis în penitenciare și spitalele de psihiatrie. ”Problemele care au fost supuse atenţiei după amendamente au fost următoarele – situaţia bolnavilor cronici din spitalele de psihiatrie, doi, situaţia oamenilor găzduiţi în penitenciare şi trei, situaţia apărută, cel puţin reclamată de fumători la restaurante, terase”, explică senatorul PNL Paul Ichim.

Comisiile de Sănătate şi Economică au aprobat modificările aduse legii antifumat, iar acestea urmează să ajungă pe masa plenului Senatului şi apoi la Camera Deputaților, care este for decizional.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate