Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Complexitatea sarcinii de coordonare in mediul fluid

in Sport

96211624_1a169c8ca6

Forta gravitationala impreuna cu rezistenta apei si rezistenta aerului, in timpul actiunilor motrice devin active, schimbandu-se ca intensitate, directie si sens de aplicare.

Particularitatile apei schimba conditiile de lucru ale musculaturii antigravitationale, fapt pentru care avem nevoie de ochelari de inot, pt ca perceptia si orientarea vizuala sunt reduse, auditia se modifica si ea deoarece creste viteza sunetelor si diminuarea absorbtiei fonice , avem nevoie de o perioada de acomodare in timpul scufundarii.

Orientatea spatio-temporala face ca miscarile sa fie mai mult sau mai putin coordonate (-20% precizia, -80% auzul ;i vazul), acomodarea durand 20-30 de sedinte impreuna cu invatarea respiratiei (eliminarea aerului pe nas).

Centrul de greutate tb mentinut putin sub centrul de presiune (ingreuneaza echilibrul) , iar temperatura apei (10-41)altereaza controlul neuromuscular.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sport

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate