Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Compozitia plasticului in functie de codificari! Afla ce ambalaje de plastic ne otravesc

in Articole

Din diverse motive, in ziua de azi, majoritatea refuzam sa consumam apa de la robinet. In schimbul apei de la robinet, consumam apa imbuteliata in sticle de plastic. Oare procedam corect? Uita-te la triunghiul si la numarul tiparit in mijloc si vei descoperi unele lucruri socante!

De cele mai multe ori pe noi ne intereseaza compozitia apei, sau a oricarui aliment ambalat in plastic, insa intotdeauna ignoram compozitia chimica a ambalajului. In partea de jos a fiecarui ambalaj exista un triunghi care are inscris in mijlocul lui un numar. Acele insemne sunt cele care va informeaza asupra compozitiei plasticului. In functie de codificari, veti afla in continuare ce ambalaje de plastic trebuie evitate : 

Ambalajele de Plastic ne Otravesc – Acestea sunt Semnele Pe care Trebuie sa le Eviti!

1. PET sau PETE

Aceste sticle sunt intotdeauna indicate pentru o singura utilizare. Exista posibilitatea ca aceasta sa emita substante chimice in apa, apa pe care tu o consumi ulterior. Asadar, degeaba verifici continutul apei daca nu sti ce contine ambalajul in care este imbuteliata. Acest material contine o substanta chimica periculoasa, care actioneaza asupra hormonilor, fiind cancerigena.

2. HDPE

Aceasta este un material plastic „bun”, care are o probabilitate mica sa emita substante chimice in apa.

3. PVC (uneori 3V)

Acest material emite doua substante chimice toxice in apa , ambele au o influenta asupra hormonilor din organismul uman. Cu toate acestea, acest plastic este cel mai des utilizat la imbutelierea apei, intrucat este ieftin.

4. LDPE

Acest plastic nu emite deloc substante chimice in apa. Dar este utilizat de regula in fabricarea plaselor , nu in fabricarea sticlelor pentru imbuteliat apa.

5. PP

Un alt material plastic „prietenos” este cel cu insemnul PP. Este de culoare alba si se utilizeaza ,de obicei, la ambalajul iaurturilor.

6. PS

Acest insemn este destul de periculos, intrucat contine stiren. De obicei, se utilizeaza la paharele de cafea si la ambalajele tip fast-food. Pe langa faptul ca este periculos, in momentul in care intra in contact cu caldura, eliberarea substantelor chimice se dubleaza.

7. PC (sau fara semne)

Acesta este cel mai rau plastic pentru produse alimentare, deoarece emite BPA chimic. Din pacate, acesta este cel mai des folosit in productia de biberoane pentru sugari si recipiente pentru depozitarea alimentelor.

Se pare ca plasticele 2, 4 si 5 sau cele cu eticheta HDP, HDPE si PP nu emit substante chimice.

Cele mai periculoase ambalaje au etichetele de la numerele 1, 3, 6 sau 7, in aceste ambalaje avand loc o activitate chimica intensa, fiind total interzisa refolosirea lor. SURSA: SECRETELE.COM

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate