Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Concluziile „întâlnirii” Sondei New Horizons cu Pluto: mica planetă nu e îngheţată sau lipsită de viaţă!

in Curiozitati/Evenimente

Evenimentul spaţial al anului 2015 este fără doar şi poate întâlnirea de cercetare a Sondei New Horizons cu micuţa Planetă Pluto. Sonda americană a ajuns marţi la cea mai mică distanţă de Pluto, 12.500 de kilometri. Concluziile specialiştilor dau peste cap cam tot ce e ştia până acum despre Pluto, scrie Mediafax.

„Mulţumim, NASA. Aceasta este o zi mare pentru descoperirile ştiinţifice şi pentru supremaţia americană” a scris preşedintele SUA, Barack Obama pe Twitter, adăugând: „Pluto a avut primul ei vizitator”.

După un zbor de 13 ore la mică distanţă de Pluto, sonda New Horizons a petrecut peste opt ore pe orbita lui Pluto şi a transmis primele date către Terra.  Deja, o serie de imagini şi măsurători transmise de New Horizons înainte de apropierea istorică de marţi i-au determinat pe savanţi să îşi schimbe părerea despre această planetă pitică.

Considerată în trecut un corp ceresc îngheţat şi lipsit de viaţă, Pluto pare că prezintă semne de activitate geologică, iar oamenii de ştiinţă au descoperit dovezi ale unor mişcări tectonice trecute sau prezente.

De asemenea, savanţii americani consideră că ninsori cu zăpadă de azot şi metan au loc frecvent pe Pluto. Imaginile trasmise în ultimele zile de sondă arată că Pluto are o culoare naturală brun-roşiatică, generată de molecule de hidrocarburi care se formează în urma interacţiunii metanului cu razele cosmice şi cu particulele solare din atmosferă, după cum au explicat specialiştii.

Întâlnirea dintre New Horizons şi Pluto a completat misiunea de explorare a celor nouă planete clasice cunoscute din Sistemul Solar: odată cu survolarea lui Pluto, toate cele nouă corpuri cereşti au fost explorate cel puţin o dată de o sondă spaţială americană de la NASA.

Pluto parcurge o rotaţie completă în jurul Soarelui în 248 de ani, iar traiectoria sa este atât de neregulată încât produce modificări radicale de la un anotimp la altul.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate