Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

CONDUCATORUL SINISTREI LOJE FRANCMASONICE „PROPAGANDA DUE” ESTE LIBER

in Curiozitati

CONDUCATORUL SINISTREI LOJE FRANCMASONICE „PROPAGANDA DUE” ESTE LIBER

Anul trecut (1995) Licio Gelli a fost de zece ori la Timisoara, Oradea si Bucuresti. Dupa cum se stie, Licio Gelli a fost seful faimoasei Loje italiene Propaganda Due, loja care urmarea preluarea puterii in Italia. El a fost arestat si condamnat pentru activitatea desfasurata de loja P.2. De asemenea, acelasi Licio Gelli a fost si unul dintre prietenii lui Nicolae Ceausecu, care se stie ca era francmason fiind afiliat in cadrul lojei francmasonice „PROPAGANDA DUE”.

Impreuna cu acesta (NICOLAE CEAUSECU) si cu presedintele argentinian Juan Peron, el a facut mai multe afaceri dubioase, care erau pagubitoare pentru Romania. In 1990, Gelli a declarat presei ca „romanii nu sunt pregatiti sa recupereze conturile lui Ceausescu”. Altfel spus, Gelli a confirmat existenta acestor conturi, dand a se intelege ca ar sti si unde se afla.

El a fost surprins de un reporter al saptamanalului „Verona Sette” pe aeroportul Catullo, in momentul in care se intorcea din Romania. „Domnule Gelli, este primul voiaj in Romania?”, a intrebat reporterul. „Nu, cred ca este al zecelea”, a raspuns Gelli, care a recunoscut ca a fost la Timisoara, Oradea si Bucuresti. Ziarul „L’ARENA” a mai adaugat ca „in vremea lui Ceausescu, Gelli a castigat numeroase comisioane din comenzi ale statului roman.Judecatorul sindic din Palermo, Leoluca Orlando, l-a acuzat la vremea respectiva pe Gelli ca face parte dintre propietarii Bancii Agricole din Romania, alaturi de Giulio Andreotti si Claudio Martelli”.

In cartea lui Pierre Carpit, „Il caso Gelli”, aparuta la Bologna, Nicolae Ceausescu era prezentat ca fiind unul din liderii lojei P2, fiind, de asemenea,
situat pe pozitia 24 intr-o alta loja masonica. Dupa alte informatii recente Ceausescu ar fi fost si unul dintre liderii „Internationalei Negre”.

Radu Filip

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate