Conflict in Siria rebelii preiau controlul unei baze militare in Deraa

in Politic/Stiri online

Rebelii din Siria sustin ca au capturat o baza militara mare in sudul tarii.

_83513492_syriaharakderaajordan4640615

Frontul sudist, o alianta intre gruparile rebele, a anuntat ca baza militara cunoscuta sub numele de Brigada 52 a fost „eliberata” intr-un atac care s-a desfasurat marti dimineata. Baza din afara orasului Harak este una dintre cele mai extinse baze militare din provincia Deraa. Oficialii nu au adus comentarii despre eveniment, dar daca se adevereste, atunci caderea acestei baze militare va fi cea mai recenta pierdere dintr-un lant de infrangeri suferite de guvern in ultimele 3 luni.

La inceputul lunii Aprilie, Frontul sudist a preluat controlul trecerii Nasib la granita cu Iordanul, la doar cateva zile de cand o alta grupare rebela a preluat controlul unei noi capitale din nord-vest din provincia Idlib. Luna trecuta Gruparea jihadista Statul islamic a cucerit un important punct strategic, orasul Tadmur in vecinatatea ruinelor fostei cetati Palmira.

Un purtator de cuvant al Frontului sudist, Maj Essam al-Rayes, a comunicat agentiei de stiri AFP ca Brigada 52 a fost atacata de peste 2000 de luptatori rebeli intr-un atact scurt si rapid care a inceput in zorii zilei de marti. Brigada 52 a fost una din importantele linii de aparare ale regimului. A fost un cosmar deoarece s-au folosit de aceasta baza pentru a bombarda zonele din estul provinciei, a declarat acesta. Baza este conectata si cu una din rutele mari de acces care vin din capitala, Damasc si ajunge pana la granita cu Iordan. Un emisar sirian pentru drepturile omului dintr-un grup monitorizat de UK sustine ca batalia a ucis 20 de trupe pro-guvernamentale si 14 rebeli. Fortele guvernamentale au fost nevoite sa se retraga in orasul din aproiere al-Dara, a adaugat acesta.

Un activist al opozitiei, Ahmed al-Masalmeh a declarat presei ca rebelii au capturat si orasul din apropiere Mleiha al-Sharqiya tot marti. Media nu a prezentat un raport pentru pierderea Brigazii 52. Insa, agentia de stiri Sana a specificat ca 40 de membri afiliati gruparii al-Qaeda din Siria au fost omorati in atacurile aeriene pe frontul al-Nusra. Rebelii au avut ca target pozitionarea in zone precum Mleiha al-Sharqiya, Harak si Karak.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*