Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Construcția unei case din lemn sau una pe structură de lemn?

in Constructii

ată un punct de plecare pentru cei care se gândesc la construcția unei case din lemn sau una pe structură de lemn. Deciziile finale se iau doar alături de un specialist.

În primul rând, trebuie făcută o distincție clară între case din lemn și cele pe structură de lemn.

Cele pe structură de lemn au fundația exact ca cele pe cărămidă, cu diferența că structura de rezistență este realizată din lemn de rășinoase, iar pereții sunt placați pe cele două fețe cu OSB, fapt ce contribuie la eficiența energetică a acestor case, așa cum precizează cei de la Romwoodhouse.

Contrar ideilor preconcepute, acestea nu prezintă un pericol mai mare la incendii decât o casă tradițională – condiția fiind să se respecte normele. Referitor la preț, acesta va fi mai mare decât al unei case trandiționale, având în vedere faptul că o astfel de casă este ecologică și pasivă, spun reprezentanții Romwoodhouse.

Pe de altă parte, casele din lemn sunt construite integral din lemn și au atât avantaje, cât și dezavantaje. Acestea pot fi prefabricate și terminate într-un timp mai scurt (trei luni pot fi de ajuns pentru ridicarea unei astfel de case). Sunt rezistente la cutremure (lemnul este un material elastic) și la incendii sau inundații atât timp cât lemnul din care sunt fabricate este tratat corespunzător.

Sfaturi utile

  • O casă din lemn poate fi și cu 15% mai încăpătoare (vorbim de aceeași suprafață construită), deoarece placa de lemn este mai subțire decât cărămida.
  • Casele din lemn sunt cel mai des întâlnite la munte, fiind locuințe temporare, adică de vacanță. Rar o să vedeți una la oraș.
  • Pentru siguranță și trăinicie, casele din lemn trebuie întreținute atât ignifug, cât și hidrofug periodic, din doi în doi ani.
  • Specialiștii vă sfătuiesc să nu construiți aceste case foarte înalte. Două etaje reprezintă o înălțime ideală.
Foto: Thinkstock
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Constructii

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate