Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Contractele de credit, inclusiv contractele de garanție reală, „NU” constituie titluri executorii.

in Burse - Banci

Contractele de credit, inclusiv contractele de garanție reală sau personala, încheiate de o instituție de credit „NU” constituie titluri executorii.

Proiectul de lege inițiat de senatorAnghel Cristiana-Irina, alintată de presa opoziției „învățătoarea grevistă„, dă o lovitura de gratie creditorilor și ușurinței legale cu care aceștia puteau transforma un contract de creditare în lichiditate (creanță) certă. Totuși mai sunt de rezolvat multe neregularități ale procedurii civile asumate de guvernul de tristă amintire, Boc al nu mai știu câtelea. La fel și modificarea făcută pe sub masă, de actualul Parlament cu privire la încuviințarea executării silite de către prestatorul autorizat de stat,  executorul judecătoresc, cointeresat să câștige și el un „ban grămadă” pe spinarea victimei abuzului. Din acest motiv nu poate fi echidistant, ci turpid.

La fel și cu responsabilizarea magistraților care indiferent ce ar greși, fie din necunoaștere, fie cu rea credință, nu răspund în actualele condiții ale legislației, Inspecția Judiciară și CSM, devenind un fel de stat în stat, cu puteri depline chiar și împotriva legilor obiective ale naturii, nu doar celor scrise, subiective umane. Opriți ploaia dacă puteți domnilor magistrați, ori furia poporului dacă doriți neapărat să o provocați prin iresponsabilitate.

Atribuțiile acestor instituții se rezumă doar la ceea ce scrie în legile organizării justiției, abateri disciplinare gen fumatul în WC, chiulul de la muncă etc. Observăm că ascund lucruri grave ce li se aduce la cunoștință considerând sistemul că nu e treaba lor, în special când sunt implicați membrii „castei”.

Când constatați că nu este vorba de abateri disciplinare, ci infracțiuni aveți obligația declinării de competență și sesizării organului competent, stimați „mai presus de legi”, altfel devenirăți infractori prin omisiunea sesizării, faptă înscrisă în Codul Penal. Pe voi cine să vă judece că statul român nu se gândi că puteți deveni, ceea ce ați devenit. Vă judecă poporul că are acest drept că de aia e suprem prin Constituție, măcar de a vă critica public.

Unul din aceste abuzuri ne-a fost adus la cunoștința chiar ieri, cu dovezi și acte, din Târgu Secuiesc. Deși știe că este ilegal ce face, un domn executor din Brașov, pune în executare silită venitul cât și casa unui… polițist. Avem cazul în atenție și vom scrie odiseea prin care trec apărătorii legii, ei înșiși abuzați de sistem. Nu putem da mai multe detalii, deoarece cazul este în judecăți. Domnii procurori de la Parchetul Curții de Apel Brașov, se pare că au interese contrare legii și drepturilor fundamentale ale omului, scutind de responsabilizare executorii judecătorești, altă castă stat în stat.

Revenind la proiectul de lege, acesta este rodul a sute de ore de muncă, de audiențe și ascultarea cetățenilor (vezi FOTO). Am fost martor la o asemenea audiență împreună cu un ilustru gazetar de investigație militară, Col. (r) Neacșu A. Marin, redactor șef la revista online „În cuiul Cătării„.

Proiectul de lege, aflăm de la sursă, pagina senatorului, sunt de fapt două, ambele adoptate de Senat, urmând calea de adoptare și în Camera Deputaților. Unul se referă la abrogarea articolului 120 din O.G. 99/2000 și a articolelor 52 și 72 dinLegea 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare (IFN).

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Burse - Banci

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate