Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Copii cărora statul le interzice un nume, iar părinții sunt amendați că i-au adus pe lume

in Articole

Copii care se nasc și nu au dreptul la documente de identitate care să îi recunoască ca persoane. Părinți care sunt obligați să își abandoneze copiii sau să plătească amenzi de zece ori mai mari decât câștigă o familie într-un an. Sunt aproape 20 de milioane de copiii cărora le este interzis dreptul la identitate. China.

Încă din anul 1970, Guvernul comunist chinez a introdus legea prin care se interzice familiilor să aibă mai mult de un copil, excepții făcând cazurile în care se nasc gemeni, tripleți etc. În ciuda criticilor dure aduse de către organizațiile care militează pentru drepturile omului de pretutindeni, în China continuă fenomenul antisocial de contabilizare strictă a vieții, ceea ce a dus la existența a milioane de copiii ”ilegali”, cărora mama le-a dat dreptul la viață, însă Guvernul le refuză identitatea.

Legea anti-viață face oamenii să privească cu frică aducerea unui nou copil pe lume. Femeile sunt obligate să renunțe la sarcină, să se supună diverselor metode radicale de sterilizare, iar în cazul în care se încalcă legea, în cel mai bun caz, părinții sunt obligați să plătească o amendă care poate ajunge și la de zece ori mai mare decât câștigul unei familii într-un an. Cei fericiți, care își permit un astfel de preț pentru viața copilului lor, primesc o chitanță de mână, iar banii ajung nu se știe unde. Cel mai grav este faptul că cei mai mulți copiii ajung ai nimănui. Încă de la naștere copilul nu este recunoscut, iar părinții se află în imposibilitatea de a da un nume oficial fiului. Acolo unde se reușește eliberarea unui certificat de naștere, prin metode asemănătoare banilor în plic, imediat ce autoritățile află de ilegalitate confiscă documentele copilului, iar părinții sunt amendați și după caz pot ajunge în închisoare.

Se estimează că peste 20 de milioane de copii nu au identitate. Este și cazul lui Zhang Rundong, făcut public de către BBC, un copil care fără documente nu poate beneficia de avantajele sistemului școlar sau medical. Părinții acestuia au mituit maeștrii unei școli periferice pentru a putea oferi copilului un minim de educație. ”M-am îngrozit când am aflat că sunt din nou însărcinată. Am simțit și un pic de fericire. Am ținut totul în secret, nu vroiam să afle vecinii mei, ca apoi să mă văd obligată să fac un avort”, a declarat pentru BBC, Zhang Ailing , mama lui Rundong.Zhang

În cele din urmă, teribilul secret ilegal al femeii a fost descoperit și la nașterea fiului, autoritățile i-au tăiat o chitanță de mână cu o amendă de 10.000 de dolari. Familia de tineri s-a împrumutat de la prieteni și au reușit plata amenzii, însă pentru polițiști nu a fost de ajuns, au cerut ca femeia să fie sterilizată, iar până în acel moment documentele copilului au fost confiscate. Abuzul monstru făcut de autorități a convins mama să înceapă un război împotriva legii unui singur copil, o luptă la care s-a alăturat și presa internațională, dar care avansează lent în favoarea copilului, chiar dacă legea a fost modificată și acum dă dreptul unei familii la doi copii legali.

În situația lui Zhang Rundong sunt milioane de copiii, fără identitate, fără familii unii dintre ei și chiar dacă puțini ajung să fie crescuți în temple, școli periferice sau chiar adoptați de străini, acești copiii rămân traumatizați pe viață, o traumă provocată de Guvernul care promite că luptă pentru poporul lui.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate